Οι ομογενείς Αμερικανοκαρούσοι & το δέντρο της πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα!

 

Ωραιότατο και θαυμάσιο το στολισμένο δέντρο της πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα και μάλιστα σε συνδυασμό με την φαντασμαγορική θέα του σιντριβανιού της πλατείας Χίου ή “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” συνθέτουν πανοραμική εικόνα που ξεπερνάει το στολισμένο δέντρο και ολόκληρο τον στολισμό της πλατείας του Συντάγματος!

Για φανταστείτε να ήταν στολισμένες στο βάθος στην είσοδο του κήπου και οι πανύψηλες Αροκάριες το τι φαντασμαγορική λάμψη θα εξέπεμπε και θα δέσποζε στην πλατεία και την είσοδο του Δημοτικού κήπου!!!

Ακούγονται πολλά και διάφορα κακόβουλα σχόλια, πώς και γιατί και ποιος είναι ο ομογενής Ευπατρίδης Αμερικανοκαρούσης που πλήρωσε το δέντρο της Πλατείας Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα και μάλιστα αναρωτιόμουν και εγώ, όπως και όλοι οι κάτοικοι των Καρυών που ψάχνονται να μάθουν το όνομα του δωρητή για να του πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο «Μπράβο» και «Συγχαρητήρια» και «Ευχαριστώ» για την ευγενική χορηγία και την τεράστια προσφορά του προς τον Χιώτικο λαό … αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε το ποιος είναι ο δωρητής ομογενής γιατί όπως όλα δείχνουν και λέγονται… το όνομα χαρακτηρίζεται μόνο με μία λέξη που είχα να την ακούσω πολλά χρόνια και είναι το “ΦΙΑΚΑΣ” ή Μπουρμπούλια ή καλαμοβάμων….τέτοιο πάντως όνομα εγώ στις Καρυές δεν γνωρίζω.

Μήπως θέλουν να πούνε κάτι άλλο διαφορετικό οι κάτοικοι των Καρυών; Φυσικά αυτό το γνωρίζει μόνο η δημοτική αρχή της Χίου!

Εύχομαι σε όλους και σ’ όλες τους Χιώτες και Χιώτισσες απανταχού γης και Έλληνες και Ελληνίδες Καλό Μήνα με Υγεία και Χαρά και προπαντός Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα με χαμόγελο και αισιοδοξία! Όποιος μάθει τον ομογενή Αμερικανοκαρούση να μας το πει να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε δημόσια!!! Αμ’ πώς!!!

 

Χίος, 1 Δεκεμβρίου 2021

 

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.