Ολοκληρώθηκε η δράση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την δημιουργία δέκα νέων βιβλιοθηκών σε Δημοτικά σχολεία  του Δήμου της Χίου

 

 

Με 1374 βιβλία, 10 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 10 πολυμηχανήματα (Εκτυπωτής – Σαρωτής – Αντιγραφικό) και 10 βιντεοπροβολείς συνολικού κόστους 30.000 ευρώ εξοπλίστηκαν δέκα  νέες σχολικές βιβλιοθήκες σε ισάριθμες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου της Χίου το πεντάμηνο, που προηγήθηκε. Όλα έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Δράση εξοπλισμού των Δημοτικών σχολείων ενταγμένων στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», που ήταν με τη σειρά του ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την εβδομάδα, που διανύουμε έφτασε στο τέλος της η δράση με την ολοκλήρωση των πληρωμών από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου των Χιωτών προμηθευτών με το ποσό των [11.688,30 ευρώ με Φ.Π.Α. για τον ψηφιακό εξοπλισμό (πληρώθηκε τον Νοέμβρη) και 16.999,99 με Φ.Π.Α. ευρώ για τα βιβλία] σε ώρες δύσκολες για την τοπική αγορά-οικονομία.

Η σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, παρά την μεγάλη γραφειοκρατική δουλειά-διαδικασία, που απαιτήθηκε να γίνει-ακολουθηθεί, ολοκλήρωση του έργου, είναι απόρροια της άψογης συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου κ. Κωνσταντίνου Γεωργ. Καρατζά, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Στρατή Φεργαδιώτη, των μελών της Επιτροπής Δέσποινας Κυριακώδη, Χρήστου Μακροκάνη και Σοφίας Μανωλάκη με τους Διευθυντές-ντριες των εμπλεκόμενων σχολείων και τους υπαλλήλους της Σχολικής Επιτροπής. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά το γεγονός της σημαντικότατης και καταλυτικής (για να μην χαθεί η δράση) συμβολής στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου της Χίου κ. Γεωργίου Πατεριμού (είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα, με ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου της Χίου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2018).

Κλείνοντας, θεωρείται δεδομένο ότι οι μαθητές-τριες των δέκα σχολείων του Δήμου μας (1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου και Δημοτικό Σχολείο Νενήτων) λόγω της εν λόγω δράσης θα έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο λόγω της ποιότητας των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σ’ αυτά, αλλά και της παράδοσης αιώνων του νησιού μας στο βιβλίο (βλ. Βιβλιοθήκη Κοραή, πλειάδα Χιωτών συγγραφέων βιβλίων κ.ά.).

 

Εκ μέρους της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.