Ορκωμοσία 62 Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού

Τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ένταξη σε αυτό 62 νέων Σημαιοφόρων (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού), επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι νέοι Αξιωματικοί θα στελεχώσουν, ως επί το πλείστον, τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν καθημερινά σε όλη την επικράτεια αλλά και λοιπές Υπηρεσίες.
Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους νέους και τις νέες Αξιωματικούς για την επιλογή τους να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα, ένα Σώμα ιστορικό που, όπως τόνισε, μετρά ήδη πάνω από εκατό χρόνια διαδρομή και τιμά την Ελλάδα και τους Έλληνες, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνική ναυτιλία και κοινωνία, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
«Στο πρόσωπό σας, ως Αξιωματικών πλέον του Λιμενικού Σώματος, διακρίνουμε έναν άοκνο φρουρό των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, τα οποία, ως πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνω πως είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία να το αναδεικνύουμε καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Και συνέχισε: «Σε εσάς βρίσκουμε έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη, από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα και ένα στέλεχος το οποίο υποστηρίζει καθημερινά και πολλαπλώς τον σημαντικότερο πρεσβευτή του ελληνισμού διεθνώς, την ελληνική ναυτοσύνη και τον Έλληνα ναυτικό. Και αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένστολα Σώματα είναι το γεγονός της τριπλής αποστολής του».
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νήφων Καπογιάννης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Πλωτάρχη (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Δημήτριο Βαρσαμίδη.
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Στυλιανίδη:
«Σεβαστό Ιερατείο, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αγαπητοί γονείς, συγγενείς και φίλοι,
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω να μιλάω ως πατέρας.
Βρισκόμαστε εδώ για να καμαρώσουμε, την επιτυχή αποφοίτηση των παιδιών σας, των νέων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την ειδικότητα Κυβερνήτη και Μηχανικού.
Τα περιέγραψε τόσο ωραία ο Διοικητής του Σχολείου Εκπαίδευσης των Αξιωματικών στην Ημερήσια Διαταγή που λίγα έχω να προσθέσω, αλλά επιτρέψτε μου να συνεχίσω ακριβώς στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια σκέψη.
Εντός ολίγου θα δώσουν, με υπερηφάνεια και υψηλό φρόνημα, όρκο, με τον οποίο, από εδώ και στο εξής, θα φέρουν την υψηλή ευθύνη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της προάσπισης των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, αλλά και της διαχείρισης ποικίλων κρίσιμων καταστάσεων που καθημερινά μπορούν να προκύψουν, ειδικά σ’ ένα τόσο ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον, όπως αυτό που ζούμε.
Ταυτόχρονα βέβαια και με μια σημαντική ευθύνη, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση και ανάδειξη του πιο ανταγωνιστικού τομέα της ελληνικής οικονομίας. Του τομέα με την τόσο σπουδαία  ιστορική διαδρομή και σημασία που μας έχει καθορίσει ως έθνος. Αυτόν της ελληνικής ναυτιλίας.
Θέλω να συγχαρώ αρχικά όλους εσάς που σταθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησής τους μέχρι και την σημερινή ημέρα. Είσαστε πραγματικοί γονείς τους δώσατε τα εφόδια, γι’ αυτό και έφτασαν μέχρι εδώ.
Η μέρα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και την επίσημη ένταξή τους στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Νέοι και νέες Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και ωραία τελετή.
Με την επίσημή ιδιότητα μου, θέλω να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να καταταγείτε σ’ ένα ιστορικό Σώμα όπως είναι το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας. Από σήμερα ήδη αποτελείτε μέρος αυτής της μεγάλης οικογένειας, η οποία να ξέρετε μετρά ήδη πάνω από εκατό χρόνια διαδρομή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού αλλά παράλληλα και την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Το Λιμενικό Σώμα μέσα από την ιστορία του που γράφτηκε με χρυσές σελίδες, καθημερινά τιμά την Ελλάδα μας και τους Έλληνες, προσφέροντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνική ναυτιλία και στην κοινωνία, όπου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαφυλάττει τα θαλάσσια σύνορα και της Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά.
Στο πρόσωπό σας, ως Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, διακρίνουμε έναν άοκνο φρουρό αυτών των δύσκολων θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, που το είπα και πριν και το επιβεβαιώνω και ως πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το αναδεικνύω περισσότερο, ότι είναι θαλάσσια σύνορα, εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να το αναδεικνύουμε καθημερινά και σε όλες τις συναντήσεις μας.
Σε εσάς λοιπόν βρίσκουμε έναν συμπαραστάτη για κάθε νησιώτη μας από τα πιο μικρά νησιά. Από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα. Και βρίσκουμε ένα στέλεχος το οποίο υποστηρίζει καθημερινά και πολλαπλώς τον σημαντικότερο πρεσβευτή του ελληνισμού, που είναι η ελληνική ναυτοσύνη κι ο Έλληνας ναυτικός. Αυτό που ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένστολα σώματα είναι το γεγονός της τριπλής του αποστολής, όπως την περιγράψαμε.
Και να ξέρετε ότι με τη δική σας σημαντική ειδικότητα ως Κυβερνήτες και Μηχανικοί θα στελεχώσετε τα σκάφη του Σώματος μας, τα οποία επιχειρούν καθημερινά σε όλη την επικράτεια, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, εκπληρώνοντας αυτήν την τριπλή αποστολή και άλλες πολλαπλές αποστολές.
Ο ρόλος σας σε κάθε σκάφος, σε κάθε υπηρεσία, είναι κρίσιμος και πολύτιμος.
Επιτρέψτε μου να συγχαρώ την Διοικητή του σχολείου εκπαίδευσης των Αξιωματικών και όλους τους καθηγητές και το προσωπικό που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του απαιτητικού κύκλου εκπαίδευσης.
Επανέρχομαι στους γονείς και συγγενείς  που είναι εδώ και όλοι μας σας καμαρώνουμε. Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για εσάς, είμαστε περήφανοι που από σήμερα θα φέρετε τον τίτλο του Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος.
Καλώς ήρθατε λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος κι εσείς και οι οικογένειες σας να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε.
Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.