Ο Νότης Μηταράκης απαντά στις δηλώσεις Τσίπρα

 

Την ώρα που το φως της δημοσιότητας βλέπει μία απόφαση-κόλαφος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια από το Τρίτο Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να διαδώσει ξανά fake news λέγοντας πως στη Λέσβο βρίσκονται 5.000 με 6.000 μετανάστες.

Η αλήθεια είναι ότι στις 21 Μαΐου διέμεναν στη Λέσβο 2.668 άτομα σε μια σύγχρονη και ασφαλή δομή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου του 2019 παρέδωσε 7.927 σε πολλαπλές δομές με άθλιες συνθήκες και διαμερίσματα.

Αυτή η εικόνα είναι μόνο μικρό μέρος της ευρύτερης εικόνας αποσυμφόρησης που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία και έκανε πράξη. Από 41.000 άτομα στα νησιά μας, φτάσαμε να έχουμε 3.600, ελαφρύνοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες που ο κ. Τσίπρας είχε αφήσει στο έλεος της μοίρας τους.

Για την ιστορία, η απόφαση, η οποία εκδόθηκε στις 13 Ιουνίου και αφορά την υπόθεση «H.A. και άλλοι κατά Ελλάδας», καταγράφει τις συνθήκες διαβίωσης 67 αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διέμεναν επί ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια, περιγράφοντας τριτοκοσμικές καταστάσεις, από «κλουβιά» μέχρι και στέρηση των οικογενειών τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.