”Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα” του Φρεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ,17 Αυγ. Θέατρο Καρδαμύλων και στις 18,19 και 20 Αυγ. Αρχοντικό Στεφάνου , Αη Γιώργη Σταφυλά

 

«Το έργο αυτό, με τη ζωντάνια των χαρακτήρων και τη μεγάλη γλωσσική του ευγένεια, θα μπορούσε να είχε μείνει μόνο ένα ευχάριστο σκηνικό παιχνίδι, αν ο Λόρκα, με τη μοναδική του ποιητική ευαισθησία, δεν το μεταμόρφωνε τελικά σε κάτι αποκαλυπτικό και παράξενο, σε μια δική του ερμηνεία της τραγικής αντίφασης ανάμεσα στην πραγματικότητα των αισθήσεων
και στις βαθύτερες αναζητήσεις της ανθρώπινης ψυχής». Νίκος Γκάτσος. Ένας μεσήλικας άντρας αποσυρμένος απο την ζωή και αφοσιωμένος στα βιβλία του, αρνείται τον γάμο μέχρι που η υπηρέτρια που τον φροντίζει, αιφνιδιαστικά τον παρασύρει σε αυτόν. ”Αχ Μαρκόλφα Μαρκόλφα! Σε τι κόσμο πας να με ρίξεις;” ”Στον κόσμο του γάμου αφέντη μου” Παντρεύεται την νεαρή Μπελίσα. Για τον γάμο αυτόν συμφωνεί η μάνα της και όχι η ίδια. Την πρώτη νύχτα αυτού του γάμου, δύο άνθρωποι ρίχνονται σε μοίρα καθορισμένη απ ́τους άλλους. Κοινωνικές επιταγές εγκλωβίζουν συνειδητές και ασυνείδητες επιθυμίες. Δύο άνθρωποι ξένοι και τόσο διαφορετικοί, αναγνωρίζονται, μυστικά και ασυνείδητα. Και έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Μέσα από καταστάσεις κωμικές και τραγικές, μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας και πραγματικότητας αναζητούν τον έρωτα. Του σώματος και της ψυχής. Κι ψηλαφούν την φύση του. Την αντοχή του πνεύματος σε αυτόν και της ανθρώπινης ψυχής. Η θεατρική ομάδα ”Αγγελοπετριά” με την σκηνοθετική ματιά της Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στον ποιητικό κόσμο του Λόρκα, με την πανέμορφη μετάφραση του Νίκου Γκάτσου. Βυθίζεται στο φως και στο σκοτάδι του κειμένου, διερευνά τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας, του σουρεαλισμού και της μαγείας και αναδύεται με μια παράσταση που κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό ευελπιστεί κάτι να μοιραστεί. Κάτι να νιώσουμε, απ το μυστήριο του έρωτα, την ομορφιά του και την αλήθεια της ανθρώπινης ψυχής.
Συντελεστές της παράστασης.
Μετάφραση. Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία. Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος. Γεωργίνα Γερμανού
Μουσική. Nalyssa Green
Βοηθός σκηνοθέτη. Σταμάτης Μπάκνης
Οργάνωση παραγωγής. ΑΜΚΕ αγγελοπετριά
Η παράσταση στο θέατρο Αδαμάντιος Λεμός στα καρδάμυλα τελεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού τομέα της τοπικής
κοινότητας Καρδαμύλων
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρω
Μειωμένο Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ

Η παράσταση θα παρουσιαστεί  στις 17 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο Καρδαμύλων και στις 18,19 και 20 Αυγούστου στο Αρχοντικό Στεφάνου στον Αη Γιώργη Σταφυλά .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.