Ο ΣΕΣΝΟΧ απαντά σε αυτούς που “ξιφουλκούν κατά του συνδικαλιστικού κινήματος”

Ο ΣΕΣΝΟΧ θεωρεί υποχρέωσή του να στηλιτεύσει  την προκλητικά πολιτική τοποθέτηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου και μερίδας του τύπου,  που  βρήκαν  την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν κατά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ταξικό υγειονομικό κίνημα πού βρίσκεται στο τιμόνι του σωματείου, στέκεται με συναίσθηση ευθύνης, στην υπεράσπιση του  λειτουργήματος  του  Υγειονομικού, πού εδώ και χρόνια από την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, των προσφυγικών ροών και τώρα της πανδημίας έχει δώσει απτά δείγματα γραφής στην υπεράσπιση της περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας και του Δημόσιου Καθολικού Συστήματος Υγείας.

Το σωματείο μας   όλο αυτό το διάστημα έχει φέρει στο επίκεντρο της συνδικαλιστικής  στόχευσής του τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους  νοσηλευόμενους   ασθενείς και τους εργαζόμενους  στις κλινικές και τα τμήματα, για  το κτηριακό του 3ου -4ου  κτηρίου και τις παλιάς παθολογικής, τις υποχρηματοδοτήσεις, τις ελλείψεις  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την αναγκαιότητα της άμεσης μονιμοποίησης των δεκάδων επικουρικών εργαζομένων.

Όλοι εμείς οι υγειονομικοί 1 χρόνο πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας. Όπως είναι ήδη γνωστό,  από τον Ιανουάριο πρώτοι εμείς εμβολιαστήκαμε, με ποσοστά που σήμερα αγγίζουν  το 95%.  Παράλληλα, πρωτοστατήσαμε σε κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας για την μη επάρκεια εμβολίων και κατά της προσπάθειας των κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων  να εμβολιαστούν  εμβόλιμα πρώτοι, στερώντας εμβόλια από τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού .

Μακριά από εμάς ανορθολογικές  θεωρίες συνωμοσίας που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας και να δώσουν άφεση αμαρτιών στην κυβερνητική ανεπάρκεια να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και το λαό ενάντια στη πανδημία.  Η συγκέντρωση μας είχε ένα στόχο,  να δείξει ότι το εμβόλιο είναι μεν ένα δώρο στην ανθρωπότητα και το βασικότερο όπλο ενάντια στην πανδημία,  αλλά πάντα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και  της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας,  τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς τα σχολεία, τα ΜΜΜ κλπ,  κάτι που η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες αποφεύγουν  επιμελώς να πράξουν εδώ και δεκαετίες.

Ο ΣΕΣΝΟΧ  και αυτή τη στιγμή υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων  με κεντρικό σύνθημα «ΝΑΙ στον ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ στην ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας».  Τούτο δεν σημαίνει απόρριψη της αξίας και της ανάγκης του μαζικού εμβολιασμού, ενός όπλου για την αντιμετώπιση της πανδημία. Σημαίνει εναντίωση στις αναστολές εργασίας και τις στερήσεις μισθού, μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό.  Με πειθώ και όχι με τον εξαναγκασμό μπορούν να καμφθούν οι αντιδράσεις συναδέλφων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν θα επιτρέψουμε να χάσει τη δουλεία του   κανένας συνάδελφος, δεν περισσεύει κανείς.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τιμωρητική τροπολογία,  η οποία  από 1η Σεπτέμβρη θα θέσει σε αναστολή εργασίας  8.000 περίπου υγειονομικούς, θέτοντας επί της ουσίας σε αναστολή λειτουργίας  ολόκληρο το ΕΣΥ.

Κύριοι της ΝΔ εσείς και οι όμοιοί σας είστε επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, όχι οι υγειονομικοί!!!

 

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.