Ο Δήμαρχος Χίου κος Στ. Κάρμαντζης για την αποχή των αντιπολιτεύσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Αυγούστου 2021

 

Απόψε είχαμε προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο με δεκάδες θέματα εύρυθμης λειτουργίας του δήμου μας και επίλυσης προβλημάτων των συμπολιτών μας. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η πρόταση στελέχωσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου όπως προβλέπεται από τον νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών που δίνει την δυνατότητα να τρέξουν μελέτες ταχύτατα και να απορροφηθούν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη του τόπου μας, διότι οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο βάρος των μελετών και όχι μόνο. Φυσικά οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ αντιδρούν και δεν θέλουν να γίνει ο αναπτυξιακός Οργανισμός. Η γνωστή δηλαδή κατάσταση που έχει δημιουργήσει μύρια προβλήματα σε κάθε τι που βλέπει σύγχρονα το αύριο και το μέλλον των πολιτών. Ελέω εκλογικού νόμου λοιπόν απείχαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να μην υπάρξει απαρτία. Οι κύριοι Τριανταφυλλος, Βουρνους, Καραβασίλης, Σκούφαλος, Στάθης και η κυρία Φρεζούλη, σύσσωμοι και συνεννοημένοι, μετά των συμβούλων τους, προτίμησαν την αποχή, υπονομεύοντας την διαδικασία με αυτή την απίστευτη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα μεθόδευση. Ποτέ μα ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Τρίζουν τα κόκκαλα των αυτοδιοικητικών της Χίου. Ο Κάρμαντζης εκλέχθηκε Δήμαρχος, οι μειοψηφίες διοικούν ισοπεδωτικά. Ζήτω η δημοκρατία της απλής αναλογικής του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ.Παραδίδω λοιπόν στην κρίση των συμπολιτών μας τον τιτάνιο αγώνα του Δημάρχου και των συνεργατών του από την μια, και την ισοπεδωτική συμπεριφορά εκείνων που ήθελαν και υπόσχονταν να υπηρετήσουν την Χίο με την ψήφο σας από την άλλη. Ψέματα, λαϊκισμός, ανευθυνότητα, μηδενισμός, χάος, διχόνοια, μίσος,τα προτερήματα τους. Εμείς συνεχίζουμε με τον Θεό και την αγάπη του κόσμου. Όπλο μας ανίκητο, η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους μας. Αλλάζουμε τα πάντα. Πάμε για την Νέα Χίο και ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, γιατί εμείς και Θέλουμε και Μπορούμε κύριοι, Τριαντάφυλλε, Βουρνού, Καραβασίλη, Σκούφαλε, Στάθη και κυρία Φρεζούλη….Εσείς τιμωρείτε τους πολίτες της Χίου και τον τόπο μας. Εμείς κτίζουμε. Θα τα καταφέρουμε…..Στο τέλος θα μας κρίνει ο Χιώτικος Λαός και εσάς, και εμάς.. ΚΡΙΜΑ…

Ο Δήμαρχος Χίου

Σταμάτης Κάρμαντζης

 

Για το ίδιο θέμα η ΛΑΣ Δήμου Χίου ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Στην  σημερινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται και το θέμα « Ορισμός εκπροσώπων για την Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΑΟΤΑ.» Για τον ΑΟΤΑ γενικότερα έχουμε τοποθετηθεί  και όπως γνωρίζετε  ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνούμε, με την ίδρυσή του και αναλυτικά έχει καταγραφεί η θέση μας στην απόφαση του Δ.Σ.. Σήμερα  όμως  στο συγκεκριμένο θέμα βλέπουμε την  δήλωση  των υπαλλήλων πρακτικογράφων  που αρνούνται να μετέχουν στην συζήτηση, συντασσόμενες με την απόφαση της ομοσπονδίας των ΟΤΑ για απεργία-αποχή  σε θέματα που αφορούν τον ΑΟΤΑ, και την απόφαση του κ. Δημάρχου ,ο  οποίος  ορίζει άλλον  υπάλληλο για  ολοκληρώσει την διαδικασία. Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε  στους υπαλλήλους που απέχουν   ως ελάχιστη βοήθεια  από εμάς, Επειδή δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με  απεργοσπαστικές  ενέργειες  που  καταδικάζουμε, σας  γνωρίζουμε ότι δεν νομιμοποιούμε την όλη διαδικασία και απέχουμε  από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2021.

Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι

Μάρκος  Σκούφαλος

Κλαίρη  Κωστάλα

 

Για το ίδιο θέμα η Χιακή Συμπολιτεία ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Συμπαραστεκόμαστε  στον αγώνα των εργαζομένων  του Δήμου Χίου για τη μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων με όχημα στους λεγομένους αναπτυξιακούς οργανισμούς και  καταγγέλλουμε:

  1. την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση  αλλοίωσης της βούλησης των δημοτικών συμβουλίων, με αλλαγή  του νομού εν μεσώ της διαδικασίας εκπόνησης των μελετών για τους εν λόγω οργανισμούς
  2. την καταστρατήγηση κάθε εννοίας δημοκρατίας με την συγκεκριμένη  μεθόδευση
  3. την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής που αποδέχτηκε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Το ζήτημα είναι η ουσία του αναπτυξιακού και οι δομικές αλλαγές που θα φέρει στους δήμους. Η απόλυτη στοίχιση της δημοτικής αρχής με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ είναι επιζήμια για τη Χίο.

Για τους λόγους αυτούς, ως Χιακή  Συμπολιτεία απέχουμε από την 22η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου της 30ης Αυγούστου 2021.

 

Εκ μέρους της Χιακής Συμπολιτείας,

Ερμιόνη Φρεζούλη, Δημοτική  Σύμβουλος Δήμου Χίου

 

 

Για το ίδιο θέμα η Συμμαχία αξιών ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Απέχουμε σήμερα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ελάχιστη διαμαρτυρία για την επαναφορά του θέματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την δημοτική αρχή σε αντίθεση με την βούληση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Παρά το γεγονός ότι έχουν τεθεί πολλά ζητήματα από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, η Δημοτική Αρχή κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή και ενέκρινε μία οικονομοτεχνική μελέτη που αναφέρει ότι ο Οργανισμός αυτός, που συστήνει η ίδια:

–      Θα δαπανά μετά το τρίτο έτος περισσότερα από 414.080 ευρώ (1 έτος 114.440 και δεύτερο έτος 362.580 ευρώ)

–      Θα έχει ως έσοδα 35.000 ευρώ από διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία χώρων και συστημάτων στάθμευσης, δηλαδή την ώρα που η Χίος αναζητά χώρους στάθμευσης, προαναγγέλλεται εμμέσως, η καταβολή αντιτίμου από την δημοτική αρχή.

–      Θα έχει ως έσοδα από τον δεύτερο χρόνο 30.000 ευρώ από διαχείριση πολιτιστικών χώρων και υποδομών, χωρίς να απαντά η δημοτική αρχή από πού θα προκύπτουν αυτά τα έσοδα και αν θα υποχρεωθούν οι φορείς του πολιτισμού της Χίου να πληρώνουν για τους χώρους του Δήμου.

–      Θα λαμβάνει από τους συμμετέχοντες δήμους 160.000 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη έργων.

–      Θα δαπανά ετησίως για τον διευθύνοντα σύμβουλο 30.000 ευρώ και για προϊσταμένους δύο (!) Τμημάτων 26.400 ευρώ, ενώ για ετήσια αμοιβή ειδικού συνεργάτη θα δαπανά 20.000 ευρώ.

Απέναντι σε αυτήν την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος στέκονται οι υπάλληλοι του Δήμου και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Η δημοτική αρχή επιλέγει να εισφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς εξορθολογισμό, χωρίς καθορισμό των σκοπών και χωρίς να καταστήσει σαφή τα όρια στα οποία θα κινηθεί ο ΑΟΤΑ. Επιλέγει δηλαδή να θέσει σαθρά θεμέλια, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε σύγχυση αρμοδιοτήτων με άλλους αναπτυξιακούς φορείς του δήμου αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου. Επιλέγει συνταγές που έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Παρ’ όλ’ αυτά επισπεύδει την σύσταση του, γιατί δείχνει να ενδιαφέρεται για ακόμη μία φορά πιο πολύ για τους διορισμούς και λιγότερο για την ουσία.

Για αυτό σήμερα απέχουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.