Ο Υδροταμιευτήρας Οινουσσών βαδίζει προς την υλοποίησή του

 

Έτοιμο προς δημοπράτηση είναι το έργο του Υδροταμιευτήρα Οινουσσών, ένα έργο που όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Οινουσσών  ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο.

«Με μεγάλη ικανοποίηση κι ανεκλάλητη χαρά έρχομαι σήμερα να επικοινωνήσω στους συμπατριώτες μας την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων περιβαλλοντικών όρων για το έργο του Ταμιευτήρα υδρευτικού ύδατος και της εγκατάστασης επεξεργασίας (ταχυδιυλιστήριο) στον Αγ. Γιάννη (ΑΔΑ:69ΣΖΟΠ1Ι-ΟΨΧ).

Έργο δύσκολο, με απρόβλεπτες ανατροπές στην αδειοδοτησή του, βαδίζει πλέον προς τη δημοπράτηση, τέσσερα χρόνια μετά την “ανάσυρση” του ξεχασμένου φακέλου από το υπόγειο υπηρεσίας στην πρώτη υπηρεσιακή μου επίσκεψη στην Μυτιλήνη.

Με υπομονή κι αποφασιστικότητα όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά και μια πλειάδα ευσυνείδητων υπαλλήλων στο Δήμο Χίου, στη Δασική Αρχή, στην Αποκεντρωμένη κι άλλου πιστέψαμε και δουλέψαμε ώστε ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έργο να μη χαθεί και συνθλιβεί μέσα στη δίνη της πολυνομίας και των διοικητικών αντιξοοτήτων. Επίσης πρέπει να καταθέσω τις ευχαριστίες μου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μπρατάκο, τον Γεν. Γραμματέα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ κ. Δημήτρη Σκάλκο για την “διάσωση” της χρηματοδότησης, αλλά και στον κ. Νότη Μηταράκη, τον κ. Φιλόδωρο Βιτέλλα και κυρίως στο Δήμο Χίου, τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, την Τεχνική Υπηρεσία, που υποστήριξαν σθεναρά και με συνέπεια τον Δήμο μας σ’ αυτήν την πολυετή προσπάθεια και τον επιβλέποντα κ. Μιχάλη Πικούνη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Την περασμένη Τρίτη στην Οικονομική Επιτροπή έγιναν ομόφωνα δεκτές οι εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χίου περί αποδοχής των μελετών.

Ο ταμιευτήρας θα έχει χωρητικότητα 38.000 κ.μ. και θα τροφοδοτείται από την λεκάνη απορροής του υδατορέματος, που βρίσκεται βορειοανατολικά του οικισμού και εκβάλει στον όρμο στον Αγ. Γιάννη καθώς και από γειτονική λεκάνη απορροής έκτασης 0,12 τ.χλμ. Ο προϋπολογισμός 1,8 εκατ. ευρώ προέρχεται από το πρόγραμμα Ειδικό Αναπτυξιακό των νησιών 2014-2020.

Τέλος, επιβάλλεται να ευχαριστήσω γι’ άλλη μια φορά τον αντιδήμαρχο κ. Λάμπρο Σκούφη και τους ειδικούς συμβούλους κ. Μιχάλη Πολίτη και Καλλιόπη Μπαρμπαρή, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, για την εντατική δουλειά και το επιτυχές αποτέλεσμα.

Εύχομαι κι εργαζόμαστε όλοι για να εκκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες για να αποταμιεύουμε και μην χάνεται ούτε σταγόνα νερού στη θάλασσα»

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.