Πάει Κέρκυρα η φιλαρμονική του Δήμου Χίου

Με ιδιαίτερη χαρά & τιμή η φιλαρμονική Δήμου Χίου  αποδέχτηκε την πρόσκληση του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού Κέρκυρας για να συμμετάσχει μαζί του στη μεγάλη λιτανεία στην πόλη της Κέρκυρας, την Κυριακή των Βαΐων  (21/4/2019).

Στην Κέρκυρα δραστηριοποιούνται οι περισσότερες, μεγαλύτερες και σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδος και πέρα από τη συμμετοχή στην συγκεκριμένη εκδήλωση με το Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού, οι μαθητές και τα μέλη της φιλαρμονικής μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και τις παλαιότερες φιλαρμονικές του νησιού  στο χώρο τους,  να γνωρίσουν καταρτισμένους μουσικούς και να έρθουν σε επαφή με την μουσική κουλτούρα της Κέρκυρας, μέσα από το διήμερο προετοιμασίας και κοινών δοκιμαστικών προβών.

Μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου η Φιλαρμονική Δήμου Χίου  ξεκινάει το ταξίδι της για το νησί των Φαιάκων, με τα παλιά και τα νέα μέλη της, για να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία ανάμεσα στις καλύτερες μπάντες τις χώρας! Οι εκδηλώσεις του Κερκυραϊκού Πάσχα ξεκινούν την Κυριακή των Βαΐων με τη λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Η λιτανεία αυτή τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης, που το 1629 θέρισε τους Κερκυραίους. Η πομπή ακολουθεί την νοητή γραμμή των Ενετικών τειχών και προς τιμήν της παίζουν ΟΛΕΣ οι Φιλαρμονικές του νησιού!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.