Πάτρα: Ξετυλίγεται το κουβάρι – Ανοίγει ο φάκελος για τα δύο μικρότερα παιδιά

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ πέρασε το τρίτο βράδυ η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παραμένωντας σιωπηλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η κατηγορούμενη αρνείται ότι εμπλέκεται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν μιλά πολύ και δείχνει να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με ψυχραιμία. Μάλιστα στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση προκάλεσε εντύπωση πως όταν η Πισπιρίγκου βρέθηκε απέναντί τους, αυτό που την ένοιαζε ήταν τι θα συμβεί από δω και πέρα με την ίδια, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα ευρήματα γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η συμπεριφορά της πάντως είχε προκαλέσει από την αρχή εντύπωση στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση καθώς παρατηρούσαν τον τρόπο που έδινε συνεντεύξεις, το ύφος της και φυσικά τις απαντήσεις της. «Δεν χρειάστηκε να καταθέσει σχετικά. Ό,τι είχε να πει το είχε πει στις συνεντεύξεις της. Από τη στιγμή που προέκυψε τόσο δεμένα η εμπλοκή της δεν είχε να εισφέρει κάτι στην υπόθεση. Ήταν η μόνη που βρισκόταν με το παιδί όταν πάθαινε κρίσεις. Άλλωστε θεωρείται πολύ δύσκολο το να ομολογήσει τελικά την πράξη της» σημείωσαν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Χθες, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, ερεύνησε το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης στην Πάτρα αναζητώντας στοιχεία και βάζοντας στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. Στόχος, να απαντηθεί το από πού και με ποιον τρόπο προμηθεύτηκε τη φονική κεταμίνη. Την ίδια ώρα η 33χρονη έδινε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις εις βάρος τις κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές.

Στο κάδρο της έρευνας έχουν και οι περιπτώσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα επιχειρήσουν τώρα να ρίξουν φως και στον θάνατο των δύο αυτών κοριτσιών προκειμένου να διαπιστώσουν τελικά τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή.

Να σημειωθεί ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αστυνομικοί εκτιμούν πως και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο από τη μητέρα τους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί αρχικά είχε γίνει κάποια έρευνα και δεν είχε βρεθεί κάτι. Τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την 9χρονη Τζωρτζίνα, θα γίνει εκ νέου πιο επισταμένη έρευνα και θα αναλυθούν σε βάθος οι συνθήκες του θανάτου των δύο παιδιών με καταθέσεις ατόμων που βρέθηκαν κοντά τους κατά καιρούς, όπως γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί σύμβουλοι κα. Σύντομα θα ξέρουμε από τι πέθαναν τα δύο κοριτσάκια» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πρόεδρος  Ένωσης Ποινικολόγων: Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, αλλά και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησαν για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψαγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», ανέφερε ο κ. Γλύκας στο Mega.

Σχετικά με την οργή του πλήθους στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, ο κ. Γλύκας δήλωσε πως, «απαιτείται από το νόμο να έχει ο κάθε κατηγούμενος έναν συνήγορο, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποδίδουμε την επιλογή της ανθρωποφαγίας, πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες, όχι λιντσάρισμα και να καταδικάζει ο όχλος».

«Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τί κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», συμπλήρωσε.

«Διαβάζουμε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, που εδώ είναι δια αντιπροσώπου, που είναι μία ψυχική διαταραχή και νομίζω ότι οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι, θα διαφωτίσουν την υπόθεση. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κακό, αλλά μπορείς να βρεις και από φάρμακα για τα ζώα ή απο άλλα φάρμακα ουσίες, που προκαλούν κακό», σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.