ΗΠΑ: Νεκρά έμβρυα στην κατοικία ακτιβίστριας

Πέντε έμβρυα εντόπισε η αστυνομία σε κατοικία της αμερικανικής ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, ιδιοκτησίας ακτιβίστριας κατά των αμβλώσεων

ipa-nekra-emvrya-stin-katoikia-aktivistrias-561791344

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Πέντε έμβρυα εντόπισε η αστυνομία σε κατοικία της αμερικανικής ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, ιδιοκτησίας ακτιβίστριας κατά των αμβλώσεων, στην οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ασκήσει δίωξη αυτή την εβδομάδα για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε κλινική οικογενειακού προγραμματισμού το 2020. Η κατοικία ανήκει στην 28χρονη Λόρεν Χάντι, ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης «Προοδευτικός Ξεσηκωμός κατά της άμβλωσης». Η επικεφαλής της οργάνωσης επιβεβαίωσε την ταυτότητα της συλληφθείσας και προσέθεσε ότι θα προβεί σε συνταρακτικές αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει τη Δευτέρα. «Αυτό είναι το διαμέρισμα της Λόρεν. Θα αποκαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες τη Δευτέρα και είναι εκρηκτικές», είπε η επικεφαλής και ιδρυτής της οργάνωσης, Τερίσα Μπουκοβίνατς.

Στελέχη της εγκληματολογικής υπηρεσίας συνέλεξαν στοιχεία, ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την αφαίρεση πειστηρίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι σοροί των πέντε εμβρύων. Αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα της Χάντι το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να ερευνήσουν πληροφορία για αποθήκευση «πιθανών βιοχημικών απορριμμάτων», όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών εμβρύων. «Οι αμβλώσεις έγιναν σύμφωνα με τους νόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας και δεν θα ασκήσουμε διώξεις γι’ αυτές. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει την τέλεση αδικήματος, πέρα από αυτό της παρουσίας εμβρύων στο σπίτι. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον.

Η Χάντι αντιμετωπίζει ήδη δίωξη για παρεμπόδιση κυκλοφορίας και διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης. Τον Οκτώβριο του 2020, η Χάντι κατηύθυνε οκτώ συνεργούς της, οι οποίοι χρησιμοποίησαν χειροπέδες και αλυσίδες για να αλυσοδεθούν στις πόρτες κλινικής οικογενειακού προγραμματισμού στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να αναστείλουν τη λειτουργία της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι το υπουργείο θα αξιοποιήσει ειδική νομοθεσία για να προστατεύσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση νόμου στο Τέξας, ο οποίος επιβάλλει ουσιαστική απαγόρευση αμβλώσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.