Πέτσας για κορονοϊό: Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες

«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα όταν κατακρημνίζονται οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη για να στηριχθούν και αυτές και οι εργαζόμενοι. Έχουμε πει ότι απαγορεύονται οι απολύσεις, το μέτρο αυτό θα αξιολογηθεί και θα επεκταθεί αν χρειαστεί» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Δώσαμε το δικαίωμα της εκ περιτροπής εργασίας στο 50% στις τρομερές συνθήκες που έχουμε θα ήταν λάθος να συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως ήταν πριν χωρίς να αναλάβουμε όλοι ένα δίκαιο κομμάτι της ευθύνης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες στη μάχη περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από 14 ημέρες καραντίνα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι χρειάζεται» τόνισε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως η κυβερνητική πολιτική στηρίζεται σε τρεις άξονες: την ανάσχεση διασποράς του ιού, την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Για τον πρώτο άξονα, μετά τα μέτρα αλλά και την αντικοινωνική συμπεριφορά που επέδειξαν λίγοι περιορίστηκαν οι μετακινήσεις.

«Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες, οι Έλληνες στη μεγάλη πλειονότητά τους επιδεικνύουν συγκινητική συνέπεια» είπε.

Υπενθύμισε πως από σήμερα διακόπηκαν και οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean με εξαίρεση τις Βρυξέλλες, ενώ επέρχεται και μία σημαντική διοικητική μεταβολή στις 28 δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, οι οποίες πλέον εντάσσονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πως θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών και την πρόσληψη προσωπικού.

«Καταγγέλλω δημόσια όσους διέσπειραν fake news ότι φτιάχνουμε 28 νέες δομές για πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι υπάρχουσες που τίθενται υπό τη διοίκηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον δεύτερο άξονα, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, προβλέψαμε από την πρώτη στιγμή τη διάθεση όποιων πόρων χρειαστούν για έκτακτες δαπάνες, προσλήψεις, εξοπλισμό κτλ. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ενισχυθεί. Πριν από δύο μήνες είχαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 813, εκ των οποίων οι 118 είναι ιδιωτικές.

Για τον τρίτο άξονα, τη στήριξη της οικονομίας, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί τρεις δέσμες μέτρων. Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται, και από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθούν τα κριτήρια για την ένταξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στα μέτρα στήριξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ξεχωριστά και στο πρόγραμμα εθελοντισμού που έχει ήδη αρχίσει, γνωστοποιώντας πως έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 8000 εθελοντές.

dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.