Παγχιακή κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί (Φωτογραφίες-Βίντεο)

 

Δυναμική κινητοποίηση για την πλήρη στελέχωση του EKAB στην Χίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Το αποκλειστικό θέμα της παγχιακής κινητοποίησης ήταν η βελτίωση και η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας στη Χίο. Η κινητοποίηση διεξήχθη στην κεντρική πλατεία του νησιού με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων της Χίου και της τοπικής αγοράς, αφού ο ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου κάλεσαν τους καταστηματάρχες να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά μετά τη 1 το μεσημέρι, έτσι και έγινε αφού σχεδόν όλα τα καταστήματα κατέβασαν ρολά και έδωσαν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διεκδικώντας να σταματήσει η υποβάθμιση της υγείας της Χίου και ο κυβερνητικός εμπαιγμός με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με ανακοίνωσή του συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματά του Χιώτικου Λαού και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των Φορέων της Χίου για την Υγεία και το χρονίζον και φλέγον πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματά του Χιώτικου Λαού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά σχετικά με τα υπάρχοντα προβλήματα και να ζητήσει την άμεση επίλυση τους.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειαρχής Χίου κος Π. Βρουλής σε δήλωσή του στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 Αιγαίου αναγνώρισε την ανάγκη καλυτέρευσης του συστήματος Υγείας στη Χίο και γι΄αυτό ανέφερε ότι συμμετείχε η Περιφέρεια στις κινητοποιήσεις. Όμως, θεωρεί άδικη την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που προσπαθεί να υποβαθμίσει όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί έχουν γίνει αρκετά, όπως για παράδειγμα οι 15 απινιδωτές διεσπαρμένοι στο νησί, η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου στην Αμανή κ.ά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κος Ι. Λαμπαδοχητός δήλωσε ότι για να λειτουργήσει όπως πρέπει το ΕΚΑΒ στη Χίο χρειάζονται 11 προσλήψεις, οι οποίες δεν έγιναν, παρόλο που πέρασαν τρεις μήνες από την υπόσχεση του Υπουργού Υγείας κατά την επίσκεψή του στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο Χίου.

«Όμως  δεν είναι μόνο το ΕΚΑΒ. Υπάρχει έλλειψη ογκολόγων και αιματολόγων στο Νοσοκομείο,  προβλήματα στο Ακτινολογικό και στα αγροτικά Ιατρεία. Το Υπουργείο πρέπει να δώσει βάση στην πρόληψη και να ενισχύσει όλες τις ειδικότητες του Νοσοκομείου και όχι μόνο με νοσηλευτές. Βέβαια πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που γίνονται μετά από τρία χρόνια πανδημίας. Αλίμονο αν δεν γίνονταν και κάποιες  προσλήψεις. Όμως κάποιος πρέπει να μας απαντήσει και να ενδιαφερθεί για τα κτίρια 1 και 2 της Παθολογικής, αν τελικά ήταν συνωδά έργα της νέας πτέρυγας ή όχι. Τί έγινε και δεν τελείωσαν;».

Ακόμη, ο Δήμος Χίου συμμετείχε στην χθεσινή κινητοποίηση με τον Δήμαρχο Χίου κο Στ. Κάρμαντζη να δηλώνει ότι και ο Δήμος κλείνει τις υπηρεσίες του από το μεσημέρι αλλά με την επιφύλαξη να μην μετατραπεί το δίκαιο αίτημα για καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία, «γιατί αυτό επιδιώκουν κάποιοι, κυρίως από το φάσμα της Αριστεράς. Κάποιους ενδιαφέρει μόνο να γίνεται θόρυβος και όχι να λύνονται τα προβλήματα!» σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου κος Κ. Λίνας από την πλευρά του ανέφερε ότι για να λυθεί το πρόβλημα των υπηρεσιών Υγείας στη Χίο πρέπει να δοθεί βάρος στην πρωτοβάθμια βαθμίδα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο. «Σήμερα το κτίριο του πρώην ΙΚΑ είναι σχεδόν ερειπωμένο. Υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και γίνονται ελάχιστες εξετάσεις την στιγμή που παλαιότερα είχε περί τους τριάντα γιατρούς. Η  ίδια κατάσταση και στα περιφερειακά Ιατρεία .Το βάρος όλο πέφτει στο Σκυλίτσειο. Φανταστείτε να λειτουργούσαν, με την στελέχωση που  πρέπει αλλά και με ασθενοφόρα, η Βολισσός, τα Καρδάμυλα και το Πυργί. Δεν θα χάνονταν άνθρωποι περιμένοντας με τις ώρες να φθάσουν στο Σκυλίτσειο!».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.