Χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ένα road movie για τους αγνοούμενους μετανάστες των συνόρων Μεξικού-Η.Π.Α.

 

Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα (Sinseñasparticulares) μία μητέρα προσεγγίζει τα σύνορα Μεξικού-.Η.Π.Α. (Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής) για να ψάξει το γιο της που αγνοείται καιρό, έπειτα από προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στη δεύτερη ανωτέρω χώρα. Τελικά, μετά από κόπο, η βασική πρωταγωνίστρια(MercedesHernández) προσπαθεί να βρει ανακούφιση στο πρόσωπο ενός απελαθέντα νέου, ο οποίος κάνει την ανάποδη διαδρομή από το παιδί της, γυρεύοντας τη μάνα του. Ωστόσο, τη λύτρωσή της πρώτης θα διακόψει ένα αναπάντεχο περιστατικό.

Η ταινία της FernandaValadez, σε σενάριο της ίδιας και της AstridRondero,βασίζεται στην ωραία ιδέα να λειτουργεί η Hernández ως άτυπη reporter -detective, καθώς έτσι πέφτει φως σε κάποιες από τις επικίνδυνες συνθήκες που μπορεί να βιώνουν ορισμένοι κάτοικοι της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής για να μετακινηθούν στο βόρειο μέρος της ηπείρου τους, μέσω μη νόμιμων οδών. Επίσης, άξιος λόγου είναι και ο απροσδόκητος επίλογος, με τη σχετική μουσική της ClariceJensen (https://www.claricejensen.com/film-tv/), αφού έτσι η ιστορία μπαίνει σε ένα πλαίσιο που μάλλον δεν περιμένει κανείς/καμιά.

Το filmέχει λάβει πολλά βραβεία σε πολλά festivalsτου κόσμου και προβλήθηκε, σε ένα κοινό δύο ατόμων, την Παρασκευή 02/09/2022 στο θερινό boutiqueκινηματογράφο της Χίου Σινέ Προφήτης (https://www.facebook.com/profitischios/).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.