Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Σε απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη

 

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Η Ομοσπονδία μας σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανοικοδομικής Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας στο Σύνταγμα, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους συνανθρώπους μας.

Το «ποτέ ξανά», που όλοι λέμε, για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το κέρδος σκοτώνει. Όσο η προστασία της ζωής θα λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι το ξεπούλημα των υποδομών της χώρας σε ιδιώτες υποβάθμισε περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εξαφάνισε την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού που τις χρησιμοποιεί. Αυτές είναι οι συμφωνίες και οι «υποχρεώσεις» στα πλαίσια της ΕΕ.

 

 

 

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί να απαιτήσει δικαιοσύνη. Αυτή τη δικαιοσύνη, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών. Δεν μπορεί να την δώσουν οι επιτροπές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι γνώριζαν τις ελλείψεις στην ασφάλεια και τις θεωρούσαν θεμιτές στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Γνωρίζουμε καλά από την πείρα μας τι πόρισμα τους έχουν παραγγείλει οι ένοχοι να βγάλουν. Ούτε οι δικαστές οι οποίοι έβγαζαν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων που θέλανε να απεργήσουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν  θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από παντού η βρώμα του σάπιου, του ξεπερασμένου. Πάνω σε αυτό τον διαρκή αγώνα, θα καταφέρνουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.

 

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.