Παντελής Στεφάνου: Προτάσεις που η διοικούσα το δήμο παράταξη αρνήθηκε να τις περιλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022.

Σε συνέχεια λοιπόν των ερωτήσεων που δεν απαντήθηκαν κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κι όπου με χαρά ακούσαμε για την ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας, αναφέρω τις προτάσεις που καταθέσαμε και για τις οποίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αφού η διοικούσα το δήμο παράταξη αρνήθηκε να τις περιλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022.Παραλείπω όσα ανέφερα στις ερωτήσεις (Ιωνικό κολυμβητήριο και Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων) για συντομία.

1. Να προβλεφθεί πίστωση και να ζητηθεί άμεσα από το παν/μιο Αιγαίου ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη για τη Χίο. Μια μελέτη που θα λάβει υπ όψιν τα νέα δεδομένα δηλαδή :τον περιφερειακό της πόλης, τη μετατροπή των οδών Χιόνης και Δημοκρατίας σε ήπιας κυκλοφορίας,την πιθανή πεζοδρόμηση της Πολυτεχνείου, την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου όπως προβλέπεται από τη μελέτη του επιμελητηρίου, το δρόμο της Αγίας Ειρήνης,το master plan του λιμανιού με τα ερωτηματικά του, τις λοιπές πιθανές πεζοδρομήσεις , την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και βέβαια την κατασκευή ή όχι του περιφερειακού του Κάστρου και του Νοσοκομείου.

2. Να προβλεφθούν σημαντικά μεγαλύτερες πιστώσεις για αγορές ή ενοικιάσεις χώρων στάθμευσης καθώς και διανοίξεις οδών προς αποσυμφόρηση περιοχών της πόλης με κλασικό παράδειγμα τη Μητροδώρου και τις οδούς που συνορεύουν με το Κολλέγιο.

3. Να προβλεφθεί κωδικός γιαμελέτη και αποκατάσταση ετοιμόρροπων μνημείων άμεσα.Κλασικό παράδειγμα εδώ οι νοτινοί μύλοι στα Ταμπάκικα που χρόνο με το χρόνο εξαφανίζονται!!!!

4. Να ενισχυθούν οι κωδικοί των ασφαλτοστρώσεων και αποκαταστάσεων πεζοδρομίων προκειμένου να βελτιωθεί η όψη σε πολλές παραμελημένες γειτονιές με κλασικό παράδειγμα τους δρόμους στην Αγ.Παρασκευή Καστέλο, τα πεζοδρόμια της Βερίτη και της Καλουτά. Είναι δυνατόν να κινδυνεύει ο πολίτης που κατεβαίνει με τα πόδια από το Βαρβάσι στην πόλη ή ο πολίτης που κινείται με τα πόδια από και προς το Νοσοκομείο;;;;

5. Αναδασώσεις, να ξεκινήσουν οι μελέτες επιτέλους!

6. Κάστρο οικισμός και τείχος. Τοίχος μεταξύ δημοτικής αρχής και του σημαντικότερου μνημείου της πόλης. Καμιά νύξη και πρόβλεψη για λύση στα προβλήματα του οικισμού, καμία προσπάθεια για συνδρομή της αρχαιολογίας ώστε να επιταχυνθεί το έργο που εκτελείται, να αποκατασταθεί η υπόλοιπη τάφρος, να ανασκαφή η δυτική πύλη. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη του Δήμου η δημοτική αρχή μπορεί να επιδεικνύει με καμάρι το συντριβάνι της πλατείας μας, τους διορισμούς και τις αναθέσεις σε κολλητούς, κουμπάρους και συγγενείς αλλά αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει ούτε όραμα ούτε διάθεση να αλλάξει την ποιότητα της ζωής μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.