Παντ. Βρουλής: «Μετά από 10ετης στασιμότητα αναζητείται λύση για την ΕΝΑ »

Την πεποίθηση του ότι το θέμα της ΕΝΑ Χίου θα λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασε οπ χωρικός αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» του Κώστα Κυδώνη.  Ο κ. Βρουλής υπογράμμισε ότι η ΕΝΑ εδώ και μία δεκαετία βρίσκεται υπό διάλυση με αποτέλεσμα να υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη τόσο σε προμηθευτές όσο και σε ΔΕΚΟ. «Είναι λογικό να έχουν μαζευτεί τόσα χρέη αφού για δέκα χρόνια η εταιρεία βρίσκεται υπό διάλυση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε απλήρωτα νερό, ΔΕΗ γιατί σκοπεύουμε κάποιες υπηρεσίες της περιφέρειας να τις μεταφέρουμε στο Καλουτάς. Η εκκαθάριση έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες περιφερειακές αρχές και πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί για να μπορέσουν οι προμηθευτές να λάβουν τα χρήματα τους και η ΕΝΑ να εισπράξει τις οφειλές της από ενοίκια και μισθώματα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Κώστας Γαννιάρης « Αμφιβάλλω εάν η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις της ΕΝΑ»

Τις αμφιβολίες του ως προς τη δυνατότητα της Περιφέρειας να αναλάβει τα χρέη και τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΕΝΑ διατύπωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γαννιάρης.

Ο κ. Γαννιάρης επισήαμνε ότι και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή στην οποία ήταν μέλος ως αντιπεριφερειάρχης έκανε προσπάθειες για να εκκαθαρίσει την ΕΝΑ αλλά απέβησαν άκαρπες εξαιτίας νομικών κωλυμάτων. « Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η περιφέρεια θα μπορέσει να αναλάβει χρεή της ΕΝΑ αφού μιλάμε για ένα διαφορετικό νομικό πρόσωπο. Δεν είναι εύκολο. Θα προσκρούσει όπως προσέκρουσε και τότε που εμείς ήμασταν στην περιφέρεια σε νομικά κωλύματα. Μακάρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε. Απαντώντας ο κ. Βρουλής στους προβληματισμούς του πρώην αντιπεριφερειάρχη δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή έλαβε διαβεβαιώσεις από τον εκκαθαριστή ότι τα χρέη μπορούν αποπληρωθούν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.