Παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο το ΣΕΠΕ για τον θάνατο του εργάτη

Αγανακτισμένο το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο, με σκοπό, να διαδηλώσουν για τον άτυχο θάνατο του Αιγύπτιου εργάτη ιχθυοκαλλιεργειών. Ταυτόχρονα, επισημαίνει την παρουσία του και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 17 Απρίλιου και 1η Μαϊου. Με την κάτωθι ανακοίνωση απαιτούν τα εξής:

“Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του Αιγύπτιου εργάτη και τους συναδέλφους του, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του τη ώρα για να βγάλει το μεροκάματο.  Εκφράζουμε και την οργή μας για τα ολοένα και αυξανόμενα δυστυχήματα και ατυχήματα  στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας, που κάθε άλλο από τυχαία είναι.

Τα ερωτηματικά και σ αυτήν την περίπτωση είναι πολλά και χρειάζονται να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές:

  • Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πχ σωσίβια;
  • Είχε άδεια ο χειριστής του γερανού;
  • Ποιος έδωσε την εντολή στον εργάτη να χειριστεί το γερανό;
  • Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν δύο γερανοί;
  • Πόσοι εργάτες χρειάζονται για να γίνει αλλαγή των διχτυών με ασφάλεια;

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να επιβάλλουμε μέτρα ασφαλείας και προστασίας της ζωής μας για να γυρνάμε πίσω στο σπίτι μας. Δεν νοείται το 21ο αιώνα να χάνονται συνάδελφοι μας επειδή τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι απαρχαιωμένα και επειδή η εργοδοσία αναζητά το μέγιστο κέρδος μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς.  Για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ που συνεχίζει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας, την υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, κλείνοντας το μάτι στα αφεντικά να κάνουν ότι θέλουν.

Απαιτούμε: 

  • Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος
  • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού έτσι ώστε κανένας να μη δουλεύει μόνος του σε κανένα πόστο.
  • Να μπει το επάγγελμα των ιχθυεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στις ελεγκτικές υπηρεσίες ΣΕΠΕ και τμήμα υγιεινής και ασφάλειας.

Πέρασαν μόλις δύο βδομάδες από τη μεγάλη απεργιακή μας κινητοποίηση, που αναδείξαμε με τα συνθήματα μας ότι η εργοδοσία βάζει πάνω από τις ζωές μας τα κέρδη τους. Και δώσαμε απάντηση και όρκο ότι δεν επιτρέψουμε οι εργασιακοί χώροι να είναι μια απέραντη “κοιλάδα των Τεμπών”. Σ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανένας εργαζόμενος. Δεν θα δεχτούμε να  θάψουμε άλλους συναδέλφους μας εν ώρα εργασίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να συνεδριάσουν και να μπουν μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς έτσι ώστε να διασφαλιστούν μέτρα προστασίας, ασφαλείας και υγιεινής.

Προχωράμε αποφασιστικά και μαζικά στη συμμετοχή της απεργίας στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη.  Παράλληλα πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμεναρχείο την Παρασκευή 12μμ και στην επιθεώρηση εργασίας.

Όλοι εργάτες ενωμένοι για να γυρνάμε σπίτι μας όρθιοι!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.