Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο LEADER

 

Παρατάθηκε η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στο LEADER, έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο LEADER είναι επιλέξιμες οι παρακάτω δράσεις:

  1. Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού

Περιλαμβάνονται τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν είναι επιλέξιμα. Επίσης, όσον αφορά τα τουριστικά καταλύματα, είναι επιλέξιμη ολόκληρη η Π.Ε. Χίου, εκτός της πόλης της Χίου, όπου επιλέξιμη είναι μόνο η περιοχή του Κάμπου. Ομοίως, για τις επιχειρήσεις εστίασης, δεν είναι επιλέξιμη η πόλη της Χίου.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Εφόσον η επιχείρηση στεγάζεται σε χαρακτηρισμένο παραδοσιακό ή διατηρητέο κτίριο, ισχύει ο κανόνας de minimis, που σημαίνει ότι η αιτούμενη επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και πιθανών άλλων ενισχύσεων του ίδιου κανόνα, την τελευταία τριετία.

Επιχορήγηση 65 %

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, που δεν στεγάζονται σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με προϋπολογισμό έως 600.000 ευρώ και επιχορήγηση 55 – 65 %. Το ποσοστό 65 % παρέχεται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν έως 5 έτη και δεν έχουν κερδοφορία.

  1. Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας και εμπορίου αγροτικών και λοιπών προϊόντων

Ενδεικτικά αναφέρονται αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, βιοτεχνίες τροφίμων και άλλες βιοτεχνίες. Όσον αφορά το εμπόριο, ενισχύονται αποκλειστικά επενδύσεις που αφορούν την εμπορία αγροτικών προϊόντων ή/και τοπικών προϊόντων.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Εφόσον η επιχείρηση ανήκει σε νέους κάτω των 35 ετών, ισχύει ο κανόνας de minimis, που σημαίνει ότι η αιτούμενη επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και πιθανών άλλων ενισχύσεων του ίδιου κανόνα, την τελευταία τριετία.

Επιχορήγηση 65 %

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με προϋπολογισμό έως 600.000 ευρώ και επιχορήγηση 55 % – 65 %. Το ποσοστό 65 % παρέχεται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν έως 5 έτη και δεν έχουν κερδοφορία.

  1. Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών

Ενδεικτικά αναφέρονται παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα, υπηρεσίες μηχανικών, κτηνιάτρων, επαγγελματιών υγείας, καθηγητών αθλημάτων ή καλλιτεχνικών κ.λ.π.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα για την πόλη της Χίου, επιλέξιμοι είναι μόνο νέοι πτυχιούχοι κάτω των 35 ετών.

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να είναι έως 600.000 ευρώ.

Επιχορήγηση 55 %. Για νέες επιχειρήσεις που λειτουργούν έως 5 έτη, χωρίς κερδοφορία, το ποσοστό επιχορήγησης αυξάνεται σε 65 %.

  1. Ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται η παραγωγή αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών, αρωμάτων, αιθέριων ελαίων κ.λ.π.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Μικρές και πολύ μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Εφόσον ισχύει ο κανόνας de minimis, η αιτούμενη επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, συνυπολογιζομένων και πιθανών άλλων ενισχύσεων του ίδιου κανόνα, την τελευταία τριετία.

Επιχορήγηση 75 %

  1. Ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται η επεξεργασία κρέατος, γάλακτος, φρούτων και λαχανικών, η παραγωγή χυμών, μαρμελάδων, αλλαντικών κ.λ.π.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Μικρές και πολύ μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Επενδυτικά Σχέδια έως 600.000 €

Επιχορήγηση 75 %

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.