Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιδότηση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα

Ο Βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης με την κάτωθι ανακοίνωση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη αποστέλλει αίτημα παράτασης υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα:

Κύριοι Υπουργοί,
Την 19η Ιανουαρίου 2024 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να λάβουν επιδότηση του κόστους θέρμανσης με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος όσοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια.
Επειδή ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί είναι λιγότερες από 300.000, αριθμός πολύ κατώτερος των προβλέψεων και των σχετικών προβλεφθέντων πιστώσεων. Επειδή είναι αναμφισβήτητο γεγονός η έλλειψη ενημέρωσης, αυτής της κατηγορίας των καταναλωτών.
Επειδή τα νοικοκυριά τα βγάζουν δύσκολα πέρα με το μηνιαίο προϋπολογισμό τους λόγω της μεγάλης ακρίβειας και έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ κρατικής αρωγής. Είναι ανάγκη το Υπουργείο να δώσει μια παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων με συνοδευτική καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών. Κατόπιν των ανωτέρω οι κκ Υπουργοί

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

1. Προτίθενται να χορηγήσουν την αναγκαία παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους της επιδότησης θέρμανσης με ρεύμα;
2. Προτίθενται να συνοδεύσουν αυτή με σχετική ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ;

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.