Ο ρόλος της Γερμανίας στην Γενοκτονία!

Οι καρποί ενός σπουδαίου και ιερού Αγώνα!*

Ο συνεχής, συνεπής, έντιμος, πατριωτικός και δημοκρατικός μας αγώνας έχει καρπούς και στην Γερμανία!

Πριν από λίγες ώρες το κόμμα «Die Linke» ζήτησε επίσημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Γενοκτονία, η Γερμανία να δηλώσει την συνενοχή και ευθύνη της για το έγκλημα εναντίον Ελληνίδων και των Ελλήνων και απαίτησε από την Γερμανική κυβέρνηση να μην υποκύψει στις Τουρκικές πιέσεις.

Το αίτημα αναγνώρισης έγινε από τον βουλευτή και αντιπρόεδρο του «Die Linke, Tobias Pfluger», ο οποίος θα μιλήσει για την Γενοκτονία στην εκδήλωση που οργανώνεται σήμερα στην Στουτγάρδη από τα ελληνικά σωματεία.

Η Αλήθεια, η Μνήμη και η Δικαιοσύνη θα νικήσουν!

Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία την διεθνή κοινότητα τώρα!

Οι τουρκικές δυνάμεις, εκτός από τον επικεφαλής τους που ήταν ο Γερμανός Στρατάρχης Λίμαν Φον Σάντερς χρησιμοποιούσαν για την Γενοκτονία όπλα γερμανικής κατασκευής. Η γερμανική βιομηχανία είχε πωλήσει όπλα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για τον σκοπό της γενοκτονίας, η οποία έτυχε και της ενεργούς υλικοτεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης Γερμανών αξιωματούχων που είχαν σταλεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η πλειοψηφία των στρατιωτών που μετείχαν στις βιαιοπραγίες ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και τυφέκια γερμανικής κατασκευής. Οι Γερμανοί που υπηρέτησαν στα γερμανικά στρατεύματα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία βοήθησαν ενεργά στην τέλεση δολοφονιών.

Το 2015 ο τότε Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ έκανε λόγο για «γερμανική συνευθύνη» στην Γενοκτονία. Ο Γερμανός δημοσιογράφος Γιούργκεν Γκότσλιχ είχε υποστηρίξει επίσης σε βιβλίο του το 2015 ότι το Γερμανικό Ράιχ, ο σημαντικότερος σύμμαχος της Τουρκίας από την Ευρώπη κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφερε επίσης στρατιωτικές συμβουλές αλλά και εκπαίδευση σε στρατιωτικά τάγματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στις επιστολές του Ταγματάρχη Γκραφ Έμπερχαρντ Βόλφσκελ, ο οποίος είχε στρατοπεδεύσει στην πόλη Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αναφερόταν ότι ο Βόλφσκελ παρείχε συνδρομή στα στρατεύματα του Φαρί Πασά, αναπληρωτή Διοικητή του 4ου Τάγματος του Οθωμανικού Στρατού.

Οι γερμανικές εταιρείες προσέφεραν όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν στην γενοκτονία και Γερμανοί αξιωματούχοι παρείχαν τεχνογνωσία στον οθωμανικό στρατό, ενώ πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έθεσαν τις «ιδεολογικές βάσεις» της γενοκτονίας. Το ότι τόσο οι Οθωμανοί όσο και οι Γερμανοί θεωρούσαν τους Έλληνες και τους Αρμένιους κοινό εχθρό. Στο βιβλίο του ο Γιούργκεν Γκότσλιχ παραθέτει μάλιστα σχετική μαρτυρία του Γερμανού ακολούθου του ναυτικού Χανς Χούμαν και στενού φίλου του υπουργού Πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατίας Ενβέρ Πασά.

Ένα άλλο πρόσωπο-κλειδί για την μελέτη της γερμανικής ιδεολογικής επιρροής στο αρμενικό ζήτημα ήταν ο υποστράτηγος Κόλμαρ Φράιχερ φον ντερ Γκολτς, σύμβουλος της Οθωμανικής Αυλής το 1883, ο οποίος παράλληλα προωθούσε τα συμφέροντα του γερμανικού λόμπι της βιομηχανίας όπλων στην ίδια περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φον ντερ Γκολτς θεωρείται επίσης ως βασική «πηγή» που επηρέασε την μετέπειτα ναζιστική ιδεολογία. Στο έργο του «Ο λαός στα όπλα» (Das Volk im Waffen) υιοθετεί θέσεις που απαντώνται αργότερα στην ιδεολογία του Χίτλερ. «Πίστευε ότι στόχος μιας πολεμικής εκστρατείας είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός του στρατού, όχι απλά ήττα και οπισθοχώρησή του. Πίστευε στον απόλυτο πόλεμο. Αυτό ήταν άλλωστε και το ιδεολογικό έρεισμα των Οθωμανών, πάνω στο οποίο μεθόδευσαν την γενοκτονία».

* Θεοφάνης Μαλκίδης
*Η συνέντευξή μου για τον ρόλο της Γερμανίας στην Γενοκτονία:

https://malkidis.blogspot.com/2021/05/blog-post_57.html?m=1&fbclid=IwAR1Pc6wFRKpuORNUeWxsfJ0uSkvT7XuF6XdrZC0iIgcjhvo9N4yO_D9COJU

Για την αποστολή Κ. Α. Ναυπλιώτης Μέλος του ΟΔΕΓ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.