Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Π.Ν.Π με τίτλο “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα.”

 

Μεταξύ άλλων με την εν λόγω Π.Ν.Π:

 

– παρατείνεται έως την 31η Ιουλίου 2020 η δυνατότητα της υποβολής αίτησης για την προστασία της κύριας κατοικίας από την αναγκαστική ρευστοποίηση (Άρθρο 1 της Π.Ν.Π)

 

– επεκτείνεται η έκπτωση του 25% για δόσεις βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και ισχύει και για οφειλές που καταβλήθηκαν από τις 11 Μαρτίου 2020 έως και τις 29 Μαρτίου 2020, και διενεργείται μέσω συμψηφισμού ποσού ίσου με το ποσό της έκπτωσης με άλλες βεβαιωμένες οφειλές, ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά από την 1η Ιουνίου 2020 (Άρθρο 2 της Π.Ν.Π)

 

– ορίζονται τα μέτρα στήριξης των πληγεισών λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 επιχειρήσεων με Κύριο Κωδικό Δραστηριότητας τον τετραψήφιο 86.10 «Νοσοκομειακές δραστηριότητες», ή και οποιονδήποτε άλλο περιλαμβάνεται στις πενταψήφιες, εξαψήφιες και οκταψήφιες υποκατηγορίες του ανωτέρω Κωδικού. (Άρθρο 5 της Π.Ν.Π)

 

– παρέχεται πίστωση διάρκειας 10 ημερών στους εγκεκριμένους αποθηκευτές, για την καταβολή στις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), καθώς και κάθε άλλης σχετικής επιβάρυνσης, που αναλογούν στα ενεργειακά προϊόντα των περ. α’ έως ιε’ της παρ. 1 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001, για τα προϊόντα που εξέρχονται του καθεστώτος αναστολής από τις 4 Μαΐου 2020 μέχρι και τις 19 Μαΐου 2020, με ταυτόχρονη βεβαίωση των αναλογουσών οφειλόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων. (Άρθρο 4 της Π.Ν.Π)

 

– παρατείνεται η χρονική περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έως 15/5/2020 (Άρθρο 7 της Π.Ν.Π)

 

– θεσμοθετείται η αναστολή της είσπραξης οφειλών και της παράτασης προθεσμίας καταβολής δόσεων για τις επιχειρήσεις τυχερών παιγνίων (Άρθρο 8 της Π.Ν.Π)

 

– παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου 2020 η προθεσμία για την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων, τακτικών και προπληρωμής, δημοσίων επενδύσεων, καθώς και για τη διενέργεια των αντίστοιχων λογιστικών εγγραφών για την εμφάνιση των πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Eπενδύσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2019 στη δημόσια ληψοδοσία, (ν. 4270/2014) (Άρθρο 3 της Π.Ν.Π)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.