Περιμένοντας …τον γαμπρό, δηλαδή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης… Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Τόνοι  χύθηκε το μελάνι για τον θρυλούμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης που έγινε και μετά από την πίεση λόγω των γκάλοπ …

Γκάλοπ, μετρήσεις δηλαδή –υποτίθεται-, της κοινής γνώμης που έδειξαν πτώση του κυβερνητικού ποσοστού και μεγάλη δυσαρέσκεια του λαού από τους χειρισμούς στον εμβολιασμό του πληθυσμού και φυσικά στις πυρκαγιές.

Αν και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών εκτός  της φιλολογίας δεν συνηθίζω να γράφω πολιτικά άρθρα κι αυτό φυσικά είναι σατυρικό..

Ήρθε λοιπόν ο ανασχηματισμός που κατέληξε σε πρωτοφανή τραγέλαφο μη αναμενόμενο ούτε κι από τους πλέον φανατικούς εχθρούς του κυβερνητικού μπλόκ.

Τι ήταν να ανακοινωθεί η υπουργοποίηση του ναυάρχου, πρώην ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη;

Πήραν φωτιά τα κομπιούτερ των υπερσυντηρητικών κειμενογράφων της δεξιάς παράταξης με πλήθος αρνητικών σχολίων αλλά οι καημένοι δεν πρόλαβαν να χαρούν… το κατόρθωμα τους γιατί τους πρόλαβε ο ίδιος ο ναύαρχος με..

…Με τη μη αποδοχή της θέσης. Γιόκ υπουργός…

Κι από εδώ κι από εχτές παίζεται μια παράσταση πρωτοφανή με αλληλοκατηγορίες των 2 μεγάλων κομμάτων. Ποιος και γιατί έπεισε τον κύριο ναύαρχο να αρνηθεί τη θέση θα τα διαβάσετε στις πολιτικές στήλες των εφημερίδων.

Αποστάτη τον αποκάλεσε το τέως αφεντικό του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι και λίγα αυτά που του σέρνουν οι της Κυβέρνησης…

‘Γαμπρό’ περίμεναν οι αφελείς ή ρομαντικοί να πάρει πάλι τα πάνω του το κόμμα τους, ‘γαμπρό’ δεν είδαν και επιτέλους πότε θα το καταλάβουν ότι υπουργούς και πρωθυπουργούς δεν επιλέγουν τα δυο κόμματα της συμφοράς που μας κάθονται στο σβέρκο από την μεταπολίτευση ως τώρα  αλλά οι 5 ολιγάρχες του τόπου και οι Βρυξέλες;

Εκτός κι αν το γνωρίζουν-και το γνωρίζουν-, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια για το βόλεμα και το ρουσφέτι. Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε την έρημη Ελλάδα.

Η απροσδόκητη  αυτή ανατροπή προκάλεσε «πόλεμο» μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και φαρμακερές βολές από το Μαξίμου κατά του κ. Αποστολάκη και σε τελική ανάλυση κυβερνητικός -κατά κοινή ομολογία-, τραγέλαφος με την υπουργοποίηση Αποστολάκη όσο κι αν οι πιστοί του κυβερνητικού κόμματος δεν θέλουν να το παραδεχτούν κι ότι κι αν κρύβει το παρασκήνιο αυτής της δραματικής θα έλεγα υπόθεσης.

Για την ιστορία και για όσους τυχόν δεν ενημερώθηκαν ακόμη-και γιατί να το κάνουν;-, στον χθεσινό ανασχηματισμό ορκίσθηκαν, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Βασίλειος Κικίλιας, ως υπουργός Τουρισμού, η Ασημίνα Γκάγκα, ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Γεώργιος Καραγιάννης, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Συμεών Κεδίκογλου, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περιμένοντας τον ‘γαμπρό’ και κοιτώντας από το παράθυρο εναγωνίως το θαύμα που θα ερχόνταν να μας σώσει ξεχάσαμε τα χάλια μας που τώρα θα γίνουν σαν την φάτσα της κυβέρνησης…

Γαμπροί θα έρθουν τελικά και πολλοί…

Εκκαθαριστικά Εφορίας, ΕΝΦΙΑ, φουσκωμένοι κατά 50% και βάλε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τρελή αύξηση στα αγαθά πρώτης ανάγκης που ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στα καταστήματα τροφίμων , άνοδος τιμής πετρελαίου θέρμανσης και…και…

Και στα δικά μας οι λεύτεροι  που λέγανε παλιά στην αγαπημένη Χίο αλλά τώρα άνευ σουμάδας γιατί ακρίβυνε.

Πίνακας ζωγραφικής: Federico Andreotti, Ιταλός ζωγράφος.(1847-1930). Τίτλος της παρουσιαζόμενης  δημιουργίας του: <Περιμένοντας τον γαμπρό>. Πηγή: ομάδα τέχνης.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.