Περιφερειάρχης: “Η κοινωνία αποφασίζει όχι οι σύλλογοι”

 

 

Την πεποίθηση του ότι οι νησιώτες θα συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της 23ης Φεβρουαρίου εξέφρασε σήμερα το πρωί, μέσα από την εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1″ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Σχολιάζοντας  δε την  απόφαση του Εμπορικού συλλόγου Λέσβου, περί μη κλεισίματος των καταστημάτων τους, την ημέρα της κινητοποίησης, ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε ότι οι κοινωνίες αποφασίζουν για τη συμμετοχή τους και όχι οι σύλλογοι. ” Η κυβέρνηση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο θέμα της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας. Όμως δεν είναι δυνατόν νησιά που απέχουν ελάχιστα μίλια  από τα Τουρκικά παράλια να φιλοξενούν υπερδομές μεταναστών και προσφύγων, τη στιγμή που η γείτονα χώρα καθημερινά θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας.  Είμαστε υπέρ μιας μικρής δομής 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση αλλά δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση υπερδομές μόνιμης  φιλοξενίας στα νησιά μας. Αυτά έχουμε αποφασίσει ως περιφερειακό συμβούλιο, αυτά εκτελώ και εγώ ως περιφερειάρχης”.

Ελπίζω και εύχομαι να συμμετέχει ο δήμος στην κινητοποίηση

Παράλληλα σχολιάζοντας τη μη συμμετοχή του δήμου Χίου στη χθεσινή σύσκεψη της Περιφέρειας, ανέφερε ότι ο δήμος έχει δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφασίζει και ευελπιστεί ο δήμος να συμμετέχει στην κινητοποίηση  ” Ο δήμος εκπροσωπείτε από το δημοτικό του συμβούλιο, το οποίο φαντάζομαι και θα κληθεί να αποφασίσει για τη συμμετοχή του ‘ή όχι στην κινητοποίηση. Σέβομαι τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εύχομαι να συμμετέχει”

“Είμαι δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις για το έργο του Φράγματος”

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για έναρξη του έργου “Φράγμα Κόρης Γεφύρι” το Μάρτιο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δηλώνει δυσαρεστημένος καθώς όπως τόνισε είναι ένα έτοιμο έργο που δεν χρειάζεται νέες μελέτες που επιφέρουν νέες καθυστερήσεις.

Ταυτόχρονα σχολίασε και το θέμα του έργου της παράκαμψης του Βροντάδου. Όπως σημείωσε έχουν προταθεί στο τοπικό συμβούλιο δύο λύσεις, γίνονται διαβουλεύσεις και αναμένουμε τις θέσεις τους.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.