Πράσινο φως για 3 εκ. εμβολιασμούς: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 έως 49

 

Από αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για προγραμματισμό ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών και από Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Μεγάλη Ανάσταση αυτή τη βδομάδα και το τείχος ανοσίας αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά καθώς ανοίγει αύριο Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 30αρηδων και συγκεκριμένα για τις ηλικίες 30-49

Περίπου 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30 – 49 ετών, αποκτούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόσβαση στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της λοίμωξης covid-19, γεγονός που μας επιτρέπει σταδιακά να χτίσουμε ανοσία και να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί, με 1.964.640 άτομα να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις.

Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και εκτός των 30αρηδων, άμεσα ξεκινούν οι αιτήσεις και για τους 40αρηδες. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 ετών και 45-49 ετών.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων (800.000 άτομα) και 45-49 χρόνων (810.000 άτομα), με επικρατέστερη ημέρα για το άνοιγμα των ραντεβού τη Μεγάλη Παρασκευή. Για τους πολίτες 30-39 χρόνων ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με εμβόλια της AstraZeneca, ενώ οι άλλες δύο ομάδες πολιτών θα έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, δηλαδή στα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Στη μάχη του εμβολιασμού θα μπει από τις 5 Μαΐου και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μετά την έγκριση του ΕΜΑ, ο σχεδιασμός για την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου θα ξεκινήσει κανονικά, με τον Μ. Θεμιστοκλέους να αναφέρει ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η χορήγησή του στους πολίτες. Ακόμη, ο Γ.Γ. πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, ποσοστό που δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Δίνεται η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό» όπως εξήγησε την περασμένη Τετάρτη κατά την τακτική ενημέρωση για τη διαχείριση της επιδημίας αλλά και της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία», ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Με την τροποποίηση αυτή σχεδόν 3 εκατ. πολίτες, που αποτελούν τον πυρήνα του παραγωγικού ιστού της χώρας, μπορούν να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφαλή επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η πολυπληθής αυτή ομάδα πολιτών έχει καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς αποτελεί τη βασική δεξαμενή των εργαζομένων στον τουρισμό, την εστίαση και το λιανεμπόριο και ταυτόχρονα από τα πιο ενεργά τμήματα του καταναλωτικού κοινού.

Εκτιμάται λοιπόν ότι η εμβολιαστική θωράκισή τους θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που επανεκκινούν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο να ανασταλούν εκ νέου, εν μέσου θέρους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.