“Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία για τους τρόπους προστασίας των συνόρων”

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κεντρικοί άξονες της ατζέντας ήταν μεταξύ άλλων η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιστροφές και το θέμα των εκτοπισμένων από την Ουκρανία.

Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε για ακόμη μια φορά και στην στάση της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αρνείται ρητά να εφαρμόσει τις διατάξεις της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή που την υποχρεώνουν να δέχεται τις επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών».   Ο κ. Μηταράκης τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της έμπρακτης αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών για την ίση κατανομή των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, καλώντας τους εταίρους σε «συμφωνία για τους τρόπους προστασίας των συνόρων».  Τέλος, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Εσωτερικών, ενώ παρευρέθηκε και στο γεύμα εργασίας, όπου συζητήθηκε η βελτίωση της πολιτικής επιστροφών των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.