Προγράμματα ΈΣΠΑ: “Μια Χίος πιο βιώσιμη και ελκυστική”

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ε. Κυρατζή και πρόταση του Δήμου Χίου, υπέγραψε σήμερα την Απόφαση Έγκρισης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021-27 (ΕΣΠΑ) για την πόλη της Χίου με τα παρακάτω έργα συνολικής δημόσιας δαπάνης 53.560.000 €.

Τα έργα που ξεχώρισαν ανέρχονται στο κόστος των 17.421.000 ευρώ και αφορούν την ανάπλαση της Τάφρου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής από τη δυτική πύλης έως τον προμαχώνα Antonio Zeno,  δημιουργία πάρκων τσέπης, η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, η ανάπλαση του Παζαριού καθώς και η ανάπλαση των οδών γύρω από τον Κήπο.

Ξεχώρισαν, πέρα της ιδιαίτερης σημασίας της κατασκευής ποδηλατικής διαδρομής στον Κάμπο καθώς και η δημιουργία έξυπνων στάσεων και συστημάτων τηλεματικής αστικών μεταφορών, η ανάπλαση του παλαιού κτιρίου κινηματογράφου “ΡΕΞ” κόστους 6.000.000 ευρώ, η επισκευή του νεοκλασικού δημοτικού κτιρίου στην Απλωταριά, το κέντρο ομηρικής προβολής στη Δασκαλόπετρα με 3.000.000 ευρώ όπως και άλλα έργα που παρατίθενται αναλυτικότερα:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.