ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ Η “ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ” ΤΟΥ ΝΟΤΗ

 

Απίστευτο! Η φοιτητική κομπανία του Notis κατηγορεί τους Χιώτες – και δη τους Χαλκούσους – ότι έκαναν “χρυσές δουλειές” από το μεταναστευτικό και ότι η δομή γίνεται για να σταματήσουμε το … αλισβερίσι, αυτό για το οποίο προσκαλούσε επισήμως ο υπουργός Συκιαδιώτες και Λαγκαδούσους πριν μια εβδομάδα. Notis, επειγόντως ένα φροντιστήριο στα παιδιά, έχουν ξεφύγει, δεν ξέρουν τι λένε. Θα χάσεις κι όσους ελάχιστους σου ‘χουν μείνει με τέτοιες αναρτήσεις. Nikos Georgoulis

Μία ανοιχτή ‘’πληγή’’ στην καρδιά της Χίου που πρέπει να κλείσει άμεσα.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο λόγω των κατάλληλων χειρισμών της κυβέρνησης, αλλά και της πανδημίας οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν αισθητά. Πάρα ταύτα, συνεχίζουμε όλοι να είμαστε παρατηρητικοί και αναμένουμε να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα με τα πιο αποτελεσματικά μέσα.

Καθώς η φύλαξη των συνόρων ήταν επιτυχής σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης αποσυμφόρησης των τελευταίων ετών. Αποδείχθηκε ότι η πολιτική που ασκείται μετατρέπει την χωρά μας στο να μην είναι πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές, πιέζοντας την Τουρκιά που χρησιμοποιεί ως εργαλείο το μεταναστευτικό, την ίδια στιγμή που οι αφίξεις στην Ιταλία και την Ισπανία πολλαπλασιάζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα κρατηθούν οι ροές σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά είναι η δημιουργία μιας κλειστής δομής, μακριά από τον αστικό ιστό, η οποία θα οδηγήσει προς τη λύση του προβλήματος που απασχολεί τους κάτοικους. Παράλληλα, η ‘’πληγή’’ της ΒΙΑΛ που άνοιξε πρόχειρα το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες των κατοίκων του νησιού αλλά́ ειδικότερα των Χαλκούσων, αν και πολλοί κάτοικοι έκαναν ‘’χρυσές’’ δουλειές. Αυτή́ η δομή πρέπει να κλείσει άμεσα.

Χίος, ΒΙΑΛ

Χίος, ΒΙΑΛ

Οφείλω να σας υπενθυμίσω πως τον Μάρτιο του 2012 λειτούργησε για πρώτη φορά το κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα οι αφίξεις στα νησιά μας ήταν μηδενικές λόγω της πολιτικής που ασκούσε η Κυβέρνηση. Αποτέλεσμα, μέσα σε λίγους μήνες η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας να έχει βελτιωθεί αισθητά.

Τότε συγκεκριμένος πολίτικος χώρος, που αργότερα ήρθε στην εξουσία  θεωρούσε την Αμυγδαλέζα τόπο φυλακής. Δυστυχώς μέσα στον αντιμνημονιακό παροξυσμό και τις υποσχέσεις της πρώτης φοράς ‘’αριστερά’’, η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τους πολίτες. Την ιδία ώρα οι άνθρωποι οι οποίοι ονόμαζαν ‘’κολαστήριο’’ την Αμυγδαλέζα είχαν δημιουργήσει την ΒΙΑΛ και την ΜΟΡΙΑ, με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να το πληρώνει μέχρι και σήμερα. Αυτά τα λάθη ας είναι εφαλτήριο, ώστε να μην γίνει ένα παρόμοιο με μεγαλύτερες επιπτώσεις στο νησί μας.

Αττική, Αμυγδαλέζα

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πλέον πως το πρόβλημα που υπάρχει στο Χαλκειός δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά πολλά χρόνια πριν και δεν αφορά μόνο τα «καμπόχωρα» αλλά ολόκληρη την πόλη της Χίου.

Ήρθε η ώρα ο Χιώτικος λαός να δώσει το μήνυμα σε όλους εκείνους  που προσπαθούν να μείνει ανοιχτή η ΒΙΑΛ, πως κουράστηκε από τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Παράλληλα, πλέον έχει αντιληφθεί η κοινωνία του νησιού ότι από πίσω κρύβονται και αλλά οφέλη από «συγκεκριμένους», οι οποίοι έχτιζαν πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτήν την λαϊκίστική αντίληψη ή αυξήσαν κατά πολύ το οικογενειακό τους εισόδημα.

Είναι πάρα πολλά πλέον τα παραδείγματα ατόμων τους οποίους ‘’μαύρισε’’ με τη ψήφο του ο Χιώτικος λαός , να αντιπολιτεύονται με μοναδικό τους μέσον το ψέμα, θεωρώντας κάποιους δημότες Β διαλογής με αποτέλεσμα το μη κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην Χίο.

Κατανοώ ότι μετά από τόσα χρόνια αγωνίας και απόγνωσης με όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί εις βάρος μας, οι ελπίδες μας εναποτίθενται σε αυτήν την δημιουργία της κλειστής – ελεγχόμενης δομής στο ίδιο πρότυπο, όπως αυτό που θα λειτουργήσει στην Σάμο σε λίγο καιρό.

Μπορεί η φυγή ή η μεγάλη μείωση των μεταναστών στη Χίο να δημιουργεί προβλήματα στο ‘’αλισβερίσι’’ συγκεκριμενών, όμως θα επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί με το κυρίαρχο συναίσθημα του φόβου να εξαλείφεται σιγά σιγά από το γηγενή πληθυσμό.

Συνοψίζοντας, είναι αυτονόητο πως με την κλειστή δομή στην Χίο θα σηκωθεί ένας ΄΄φράχτης΄΄ που θα αποτρέπει όλους τους μετανάστες να έρχονται στο νησί, διότι εάν προσπαθήσουν να έρθουν θα γνωρίζουν πως δεν θα τριγυρνάνε μέσα στην πόλη, καθώς θα ελέγχονται, και όσοι δικαιούνται άσυλο και ΜΟΝΟ αυτοί θα φεύγουν προς την ενδοχώρα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιστρέφουν στις χώρες τους.

Αυτή είναι η πολιτική ασφάλειας για τον τόπο μας.

Χίος, φύλαξη των συνόρων

Κίτσος Βασίλης

Προπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

chiospen.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.