Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας ελάτε τάχιστα στην Χίo γιατί χανόμαστε

 

 

Αξιαγάπητε κ Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας ελάτε τάχιστα στην Χίο γιατί την παράταξη μας όλοι οι αιρετοί και πολιτικάντηδες την έχουν κάνει σκορποχώρι πρέπει να τους νουθετήσεσε γιατί χανόμαστε!

 

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη είστε στην ηλικία του γιού μου γι αυτό ακριβώς το λόγο σας γράφω με πόνο ψυχής και με παρρησία αυτά που συμβαίνουν στην Χίο …είναι ανεκδιήγητα και όπως πάει η κατάσταση μέχρι τις εκλογές μετά 15 μήνες θα μας έχουν διαλύσει την παράταξη, όλοι οι αιρετοί κάθε βαθμίδος μηδενός εξαιρουμένου !
Ο ένας καρφώνει τον άλλο πισώπλατα ο άλλος κατηγορεί δημόσια τους άλλους γίνεται σκέτο μαλλιοκουβάριασμα …οι ίντριγκες, οι φατρίες, οι παρεούλες, οι μπικτές, τα αλληλοκαρφώματα, οι συκοφαντίες, Κανιβαλισμός και πόλεμος μεταξύ τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και φυσικά μεταξύ πρώην βουλευτών και του νύν βουλευτή και υπουργού είναι καθημερινό φαινόμενο με αποτέλεσμα οι οπαδοί πολίτες της παράταξής μας και όχι μόνον να έχουν αηδιάσει!
Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την παράταξη μας και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!
Ο καθένας γυρεύει την πάρτη του και την κάθε ομάδα που έχει γύρω του και τους συγγενείς τους χωρίς να δίνει σημασία για το κοινωνικό σύνολο της Χίου και όλων των πολιτών.
Γιαυτούς ακριβώς τους λόγους πρέπει να έρθετε με την πρώτη ευκαιρία στην Χίο για μία ευρύτερη συγκέντρωση όλων των αιρετών και στελεχών παλαιών και νέων καθώς επίσης και των πρώην βουλευτών και αιρετών όλων των βαθμίδων για να μπει τάξη και να τους νουθετήσεσε γιατί χανόμαστε και μέχρι τις εκλογές θα μας έχουν διαλύσει την παράταξη.
Έχω φτάσει στο σημείο εγώ και ο Ρ/Σ  ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ και η εφημερίδα  Χιώτικη Διαφάνεια, ηλεκτρονική και έντυπη Εβδομαδιαία του Διευθυντή και Ιδρυτή Κώστα Κυδώνη να είμαστε οι μόνοι που καθημερινά προβάλουμε το Κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας γιατί πιστεύουμε σ αυτή την παράταξη χωρίς κέρδη κέρατα…είμαστε οι μόνοι πού ανήκουμε στην παράταξη και εν τούτοις βλέπουμε πολλές υπηρεσίες και αιρετοί να δίνουν δουλειά σε όλα τα ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας ΜΜΕ και από πάνω μονίμως να μας κάνουν αισχρή αντιπολίτευση με λασπολογία και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός αρμόδιου.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "Κυβερνή της Παγκοσμίο Εμβέλειας"
Ανήκουν οι περισσότεροι αιρετοί στην ΝΔ και ενώ έπρεπε η Χίος να φυσάει με Αισιοδοξία και προπαντός Ανάπτυξη εν τούτοις υπάρχει κακομοιριά και Καταχνιά και φαγωμάρα!
Έχουν αφήσει να κυβερνούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΕΚΟ και ΤΡΑΠΕΖΏΝ και ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους δέκα με δεκαπέντε άτομα της αριστεράς και του ΚΚΕ και η ΔΑΚΕ είναι απούσα γιατί δεν την βοηθούν οι αιρετοί άρχοντες του τόπου μας.
Και έχουν φθάσει στο σημείο μια ομάδα από ακροαριστερόστροφης και ακροδεξιόστροφης κομματικής κουλτούρας αυτοδιόριστοι ως συντονιστική επιτροπή της Χίου…εγώ τους ονομάζω “Νταβατζήδες” να επιβάλλουν τις δικές τους δοξασίες και φιλοσοφίες και να κυβερνούν την Χίο και οι αιρετοί να τους βλέπουν και να μην φέρουν αντίσταση γιατί έχουν γίνει σκορποχώρι!
Άλλος για Χίο τράβηξε κ άλλος για Μυτιλήνη που λέει το τραγούδι.
Βλέπω και χαίρομαι καθημερινά τον φίλο μου τον ΘΟΔΩΡΟ ΚΟΛΛΙΑ στο Διαδίκτυο να συγχαίρει την ΔΑΚΕ των διαφόρων οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα που παίρνει τα ινία του συνδικαλιστικού κινήματος και ευφραίνεται και αναγαλλιάζει η ψυχή μου με αισθήματα Αισιοδοξίας.
Θυμάμαι…γιατί είμαι 75 χρονών από το 1955 και εντεύθεν μαθητής του Δημοτικού σχολείου όλες τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας μας.
Είμαι γέννημα θρέμμα της Φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς παράταξης από τα γεννοφάσκια μου και πονάει η καρδιά και η ψυχή μου με την κατάσταση που επικρατεί στην Χίο…ενώ σε όλη την Ελλάδα κυριαρχεί ο ενθουσιασμός για την γιορτή της Δημοκρατίας στο συνέδριο που θα γίνει 6 έως 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo .
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο
Παρακολούθησα όλες τις ομιλίες αυτές τις μέρες του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης και ο ενθουσιασμός μου είναι απερίγραπτος και θυμάμαι πώς και πότε ξεκίνησαν όλα τα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας από της Ιδρύσεως στις 4 Οκτωβρίου 1974 με την Ιδρυτική Διακήρυξη του Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή το προσυνέδριο της Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1976 με ομιλητή τον πατέρα σας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εν συνεχεία με το πρώτο Συνέδριο από 5 έως 7 Απριλίου 1979 και αυτά πού ανέφερε στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει
1) να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό..2) να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και 3) να είναι δημοκρατικά οργανωμένα. Και συγχρόνως ορίστηκε η ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας ως ” Κόμμα του ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς με ρυθμιστική, ωστόσο, παρέμβαση του Κράτους για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης ” .
Το δεύτερο Συνέδριο έγινε το 1986 Φεβρουάριος στην Θεσσαλονίκη.
Το 3ο Συνέδριο το 1994..το 4ο το 1997…
Το 5ο το 2001…το 6ο το 2004 …7ο το 2007…
Το 8ο το 2010 στην Αθήνα..το 9ο το 2013 Αθήνα
Το 10ο το 2016 Αθήνα…το 11ο 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo
Το 12ο το 2018 πάλι στο Metropolitan
Το 13ο στον ίδιο χώρο όπου και φέτος από τις
6 εως 8 Μαΐου στον ίδιο χώρο στο εκθεσιακό κέντρο του Metropolitan Expo θα γίνει το 14ο Συνέδριο με πρόεδρο και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θυμάμαι στην Διακήρυξη του 1974 ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι: Όλοι μιλούν περί Δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόσουν.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "4 Οκτωβρίου 1974 Ιδρυτική διακήρυξη"
Από τις 140 χώρες πού υπάρχουν στον κόσμο, μόνον 19 έχουν πραγματική Δημοκρατία.
Τούτο σημαίνει ότι αυτό το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του και προϋποθέτει ειδικές συνθήκες, χωρίς τις οποίες δέν ημπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει.
Και για να διατηρηθεί η Δημοκρατία απαιτείται επαγρύπνηση αλλά και συσπείρωση του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια πού προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της Δημοκρατίας.
Και η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία ,την Πρόοδό με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την ‘Εννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Η ΝΔ είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγότεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν,..εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν…και σε τελική ανάλυση υπηρετούν…και περισσότερους και ανώνυμους.
Και Ότι η ΝΔ θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.
Θεωρεί όλους τούς όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιωτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος.
Και θα τελειώσω με τα δικά σας λόγια πού εμείς στην Χίο από τον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑIΟΥ και την Χιώτικη Διαφάνεια προβάλουμε καθημερινά και όπως λέτε: Κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτοφανείς κρίσεις με υπευθυνότητα ,με σοβαρότητα, με ειλικρίνεια. Το κάναμε στον Έβρο, στις μεγάλες προκλήσεις στο Αιγαίο..
( εμείς τις ζήσαμε και τις βιώσαμε στο πετσί μας και συνεχίζουμε να είμαστε εν εγρηγόρσει) στις μεγάλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, την Πανδημία. Κρατήσαμε όρθια την Ελληνική κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εξωγενές κύμα ακρίβειας και γνωρίζουμε ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στρέφοντας πάντα το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους.
Και μπράβο σας και θερμά συγχαρητήρια για την τελευταία παράγραφο για το βλέμμα σας!
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο που λέει "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ B ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ TO лao"
Αξιαγάπητε κύριε Πρωθυπουργέ σας θερμοπαρακαλώ κάνετε μία γρήγορη επίσκεψη στην Χίο για να μπει τάξη και επέλθει ομόνοια και σύμπνοια στους κόλπους της παράταξής μας όταν θα έλθετε θα είμαι παρών για κάθε διευκρίνιση της κατάστασης που επικρατεί γιατί δεν μασάω τα λόγια μου και με ντομπροσύνη λέω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη και σ όποιον θέλει ας είμαι άρεστός !
Θα παρακαλέσω κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο της Νέας Δημοκρατίας να φθάσει το άρθρο αυτή η ανοιχτή επιστολή στα χέρια του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου !
Καλό Απόγευμα και Καλό μήνα με Υγεία και Χαρά με Ειρήνη και Αισιοδοξία!
Χίος 3 Απριλίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Λευτέρης Πυκνής"

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.