Πρωτοχρονιάτικες Σατυρικές ευχές και Παινέματα — Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Είπα ν ‘αλλάξω αμανέ σχολιασμό να κάνω με γέλιο, χιούμορ και ευχές για τον καινούργιο χρόνο 2022 ν’ απαγγείλω, με λόγια καυστικά και ζουμερά την νέα χρονιά πού έρχεται να την προϋπαντήσω και θα σας πάω στα παλιά μου κείμενα του 1964 πού έγραψα το τί εστί γυναίκα, λίγα αποσπάσματα απ αυτά θα σας παρουσιάσω, με λίγα λόγια γλαφυρά, γιατί το θέμα το σημερινό θα έχει άρωμα γυναίκας!
Ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός στην γυναίκα στήριξε την ελπίδα της αναστάσεως του γένους, γιατί έβλεπε ότι οι γυναίκες της υποδούλου Ελλάδας εγαλούχουν τους μελλοντικούς αγωνιστές του Έθνους.
Η ψυχή μου αναγαλλιάζει
πώς ο κόρφος κάθε μιας
γλυκοβύζαστο ετοιμάζει
γάλα ανδρείας και λευτεριάς
Δια δε την μητέρα του Θεμιστοκλέους ελέχθη ότι άρχει όλων των Ελλήνων, έφ’ όσον άρχει του Άρχοντος των Αθηναίων.
Γιαυτό πίσω από κάθε δημιουργική δράση του άνδρα αναζητείται η δυναμική γυναίκα πού εμπνέει και κατευθύνει……μετά τον πρόλογο αυτόν:
ΠΑΙΝΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑΡΙΚΑ ΘΑ ΠΩ…
—————————————————————–
Την καλημέρα μου θα πω και τις ευχές μου δίνω από τα βάθη της καρδιάς στο Θείο Μεγαλείο!
Η Χίος πάντα ήτανε το κέντρο του Αιγαίου και τη Διοίκηση μας έκλεψε ο γέρος Παπανδρέου..
Θα αρχίσω απ την περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη τον Κώστα τον Μουτζούρη μας τον Πρύτανη της επιστήμης που οι δικοί του άρχισαν σαν τα παπαγαλάκια να ρίχνουν στο Διαδίκτυο, τα διάφορα σποτάκια ότι είναι ο μόνος ικανός, τρανός και ξακουστός και για τον Αλκιβιάδη αν θα τολμήσει, στον στίβο της πολιτικής να κατεβεί και θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια μαύρο φίδι θα τον φάει, δεν θα βρίσκει υποψήφιους σε όλα τα νησιά να βάλει.
Ασχέτως αν έχουν δέκα χρόνια στην ηλικία διαφορά και όταν μετά από δύο χρόνια έρθουν εκλογές θα πίνουνε χαμόμηλο και σούπα τραχανά. Άλλο τα 64 του Αλκιβιάδη και άλλο τα 75 του Κωστάκη και άλλο η γυναίκα Δήμητρα με γυναικείο άρωμα, το χαμόγελο, την λάμψη και την δημόσια παρουσία που όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφια Περιφερειάρχισσα της ΝΔ.
Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες γιατί οι ΧΙΩΤΕΣ εκλέγουν περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη και αν τολμήσει όποιος θε, να μην τα βάλει με τους Χιώτες, γιατί οι ΧΙΩΤΕΣ εκλέγουν τους Άρχοντες κι Χιώτες θα τους ρίξουν, απ’ το καλάμι τους να κατεβούν τα μάτια τους ν’ ανοίξουν….γιατί μεγάλος ντόρος γίνεται στα κυβερνητικά και τα κομματικά γραφεία κατά πώς πρέπει να προταθεί γυναικεία παρουσία και μελετούν την Δήμητρα Μουτζούρη πού έχει φόντα ,ανάστημα, αίγλη και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση από παλιά στην Κηφισιά και στα κοινά, επί δύο χρόνια μάλιστα έχει μεγάλη παρουσία με τις δημόσιες σχέσεις της με επιφανείς και υπουργούς και εκδηλώσεις και είναι νέα κι όμορφη και με ανάστημα ανάλογο, για θέση ηγήτορα και όπως γράφει το βιογραφικό της είναι πολιτικός μηχανικός και μέλλον στην πολιτική διαφαίνεται να έχει.
Και μην ξεχνάμε όλοι μας ότι ο Μητσοτάκης έχει εμπιστοσύνη στο γυναικείο άρωμα και σε θέσεις κυβερνητικές, υπεύθυνες, κλειδιά, φροντίζει να τοποθετεί γυναίκες και πάρτε ως παράδειγμα την πρόεδρο της δημοκρατίας.
Άλλωστε ο Κώστας μας, έχει παλινωδίες σε θέματα και γεγονότα, πού σ άλλους έχει ανταπόκριση και συμπάθεια όπως στους Χιώτες Νταβατζήδες που αυτοδιόριστοι λύνουν και δένουν μες το δήμο μας….και στους πολλούς αρνητικά με θόλο, ΚΥΤ, λαθρομεταναστευτικό!
Με άρωμα γυναίκας υποψηφιότητα θα δούμε και στον Δήμο γιατί με λύπη και με στεναγμό όλοι οι Χιώτες βλέπουν ότι είναι όλοι ανάξιοι μια μπάλα άχυρα σε δύο Γαΐδαρους να μοιράσουν…και σαν τον σκύλο με την γάτα τρώγονται δεν θέλουν να μονιάσουν!
Για τους Αντιπεριφερειάρχες μας και την αντικατάσταση τους δεν θα πω τίποτα μόνο ότι άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε την σκούφια του αλλιώς…τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου και με την μόνη διαφορά το θέμα της υγείας, γιαυτό και λόγω Κορωνοϊού θα αναφερθώ σε άλλη μια γυναίκα, την καπετάνισσα την Διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου την Ελένη Κανταράκη που τάχιστα οργάνωσε ΜΕΘ και εμβολιαστικά κέντρα και μάλιστα η Χίος μας είναι στην πρώτη θέση εμβολιασμού με την βοήθεια του Χίου Μάρκου μας και του καπτεν Παναγιώτη και με πολλούς ανώνυμους Χιώτες ευεργέτες και όλοι μαζί με το ιατρικό και το υγειονομικό, νοσηλευτικό προσωπικό με διοικητικό και βοηθητικό με κλινικές και εργαστήρια ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις και αντιξοότητες.
Μνεία ιδιαίτερη στους Αναισθησιολόγους και εντατικολόγους πού έχουν δώσει μέχρι σήμερα στην Πανδημία τον ίδιο τους τον εαυτό,γιαυτό άξιοι συγχαρητηρίων πρέπουσι στους Χιώτες του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου!
Για βουλευτές και υπουργούς λίγα θα αναφέρω γιατί του ΣΥΡΙΖΑ έρμαιο του Πολλακισμού έχουν γίνει ρεζίλι και θα τους κρίνει ο Χιώτικος λαός και θα τους αφανίσουν…όσο για το Χιώτη Υπουργό τον Νότη Μηταράκη τα τελευταία έργα έδειξαν ότι έχει πολύ δουλέψει και άρχισαν να ζωντανεύουν τα παλαιά φαντάσματα που τόσα χρόνια είχαν βαλτώσει.
Για μένα τον άπιστο Θωμά που έρχομαι από πολύ μακριά μέσα στον χρόνο στην Κυβερνητική παράταξη και κάθε μέρα αφουγκράζομαι του Χιώτη και της Χιώτισσας τον πόνο του νερού δεν πρόκειται να ησυχάσω εάν δεν δω νερό στο φάντασμα το Φράγμα της Κόρης το Γεφύρι!
Ο νέος χρόνος θα δείξει αν οι ΧΙΩΤΕΣ για χρόνια ακόμη πολλά θα λέμε το νερό νεράκι και μην ξεχάσεις Νότη δημόσια τι υποσχέσεις έδωσες στην εκπομπή “Χωρίς φόβο αλλά με πάθος” στον Κώστα τον Κυδώνη στην Χιώτικη Διαφάνεια και τον ΑΝΤ1 Αιγαίου!
Δεν θα αναφερθώ στο λαθρομεταναστευτικό γιατί όποιος έχει μάτια βλέπει, ό,τι όλη η μαυρίλα έφυγε κι αυτό οφείλεται στην Κυβέρνηση και τον υπουργό τον Νότη, με την φύλαξη της θάλασσας και των συνόρων μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό μας…. ασχέτως αν ο Νότης έχει αντίπαλους την περιφέρεια και τους πολιτικάντηδες τοπικούς Άρχοντες μαζί με όλους τους Νταβατζήδες που αυτοδιόριστοι λύνουν και δένουν μες το τόπο μας με τσαμπουκάδες κι απειλές!
Για άλλες δύο γυναίκες θα αναφερθώ στην υπουργό παιδείας την Νίκη Κεραμέως και την Σοφία Ζαχαράκη πού έβαλαν και πάλι μέσα στα σχολικά βιβλία μας αυτά που έβγαλαν οι ανιστόρητοι και άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ υπουργοί παιδείας για να κάνουν αγράμματα τα Ελληνόπουλα δίχως Παιδεία και ιστορία και μάλιστα αφαίρεσαν μέσα απ τα βιβλία τον θούρειο τον ύμνο των Ψαρών ,αλλά ευτυχώς ήρθε ο Μητσοτάκης και έβαλε τάξη:
Στων Ψαρών την ολόμαυρη Ράχη,
Περπατώντας η Δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην Κώμη στεφάνι φορεί
γινόμενο από λίγα χορτάρια
πουχαν μείνει στην έρημη γη!
Στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιπολίτευση που για πρώτη φορά στα χρονικά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους καταψήφισαν τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα και τις Αμυντικές Συμφωνίες τους λέω απροκάλυπτα καθαρά και σταράτα ότι είναι χειρότεροι εχθροί από τους γείτονες μας Τούρκους!
Για την υπέροχη και θαυμάσια Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχω μόνο τα καλύτερα να πω και να βροντοφωνάξω με λόγια και αισθήματα πολλά μέσα από την καρδιά θα σχολιάσω γιατί σαν Έλληνες μας έκανε και πάλι διεθνώς υπερήφανους παρ όλες τις αντιξοότητες πού βρήκε από την πρώτη μέρα μπροστά του…είναι όλα γνωστά και ολοφάνερα τα αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα πού περνά ,την Άμυνα της Ελλάδας μας με όλες τις διεθνείς συμφωνίες με εξωτερική πολιτική και Άμυνα με Ανάπτυξη και Τουρισμό με την Ηλεκτρονική τεχνολογία και διακυβέρνηση με την οικονομική πολιτική και γενικώς με την προστασία του δικαίου όλων των Ελλήνων πάσης φύσεως και για τον φόβο και τρόμο πού προκαλούμε τώρα στον γείτονα μας και εχθρό, με την ενίσχυση των εξοπλισμών μας, που ο ΣΥΡΙΖΑ έτρωγε σφαλιάρες και έλεγε ευχαριστώ!
Όσο για τον Κωστή τον Χατζηδάκη τι να πω όπου πηγαίνει όλα τα σαρώνει και τα ισοπεδώνει και μπράβο του που έσωσε και την ΔΕΗ, αλλά κυρίως για τον ΕΦΚΑ που τόσα χρόνια άφηνε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, κακόμοιρους συνταξιούχους και τους ταλαιπωρούσαν αλύπητα και επιτέλους θα πάρουν χρήματα και θα βλέπουν κάθε μήνα στα ΑΤΜ των τραπεζών την σύνταξη τους.
Ο Άδωνις και ο Κικίλιας μας που χθες καμάρωνε τα πρώτα γενέθλια του γιου του, είναι οι άπαιχτοι υπουργοί, όπως κι ο Νίκος Δένδιας πού αποτελεί το δίδυμο αλεξίσφαιρο, μαζί με τον Πρωθυπουργό και αλωνίζουν όλο το εξωτερικό από την Ανατολή στην Δύση και από τον βορρά στον Νότο, από Ρωσία και Αμερική, από Ασία και Αφρική, όσο για Σταικούρα και Πιερακάκη πολλά μπράβο τους θα πω για την εξυπηρέτηση των πολιτών… και πάνω απ’ όλα οι Ένοπλες Δυνάμεις με Φλώρο Στρατηγό και με Παναγιωτόπουλο υπουργό και βέβαια τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη μαζί με την Αναπληρώτρια Υγείας Μίνα Γκάγκα και όλους τους λοιμωξιωλόγους των Νοσοκομείων μας και της επιτροπής πού αντιμετωπίζουν την Πανδημία του Κορωνοϊού.
Δεν θέλω κανέναν υπουργό να αμελήσω αλλά είναι πολλοί οι άξιοι συγχαρητηρίων…..θα πω όμως ένα μεγάλο παράπονο πού έχει όλη η Χίος με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πού επί δεκατέσσερα χρόνια τώρα…δεν μας παραδίδει της Κόρης Γεφύρι το Φράγμα και φέτος πάλι θα διψάσουμε και θα πούμε το νερό νεράκι!
Χωρίς νερό Ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει και ας τελειώσει και το αεροδρόμιο ,γιατί τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν χωρίς νερό και επαρκή τον φωτισμό χωρίς διακοπές και διαρροές εν μέσω θερινής περιόδου.
Για εκκλησία, παπάδες και Δεσποτάδες τι να πω, είναι άξιοι της μοίρας τους και ας τούς κρίνει ο Θεός, για τα εγκλήματα που διέπραξαν και αθώους ανθρώπους και πιστούς τους έθαψαν μαζί με όλους τους πολιτικούς και πολιτικάντηδες της ακροδεξιόστροφης και της ακροαριστερόστροφης κομματικής κουλτούρας και νομενκλατούρας τραμπούκους και ανεγκέφαλους αντιεμβολιαστές πού σπέρνουν καθημερινά διχόνοια και μίσος στον λαό, για να καρπωθούν κομματικά οφέλη παίζοντας ταμπούρλο στις πλάτες των αγράμματων και ανίδεων πολιτών!
Ευχές πολλές και εύσημα θα πω για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Πυροσβεστική και το Λιμενικό και σ όλους τους ΗΡΩΕΣ Υγειονομικούς να είναι πάντοτε καλά και με το μέτωπο ψηλά να μας προσφέρουν ταπεινά χαμόγελο,ασφάλεια, υγεία, συμπόνια και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Χίος 27 Δεκεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.