Πρόεδρος καρκινοπαθών Χίου Τ. Βογιατζή: Μην εύχεσαι να μη σου τύχει ο καρκίνος – Φρόντισε να μη σου συμβεί (audio)

 

4 Φεβρουαρίου 2022. Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του Καρκίνου. Η μέρα που είναι το ορόσημο της δέσμευσης όλων για πρόληψη ,έγκαιρη διάγνωση, και θεραπεία κατά του καρκίνου …Είναι η μέρα που μας θυμίζει, για μια ακόμα φορά την υποχρέωση όλων ,για μείωση του παγκόσμιου αντίκτυπου της νόσου. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στοχεύει να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να προληφθούν, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για τη νόσο.

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ δραστηριοποιείται με δράσεις που έχουν αντίκτυπο στους γύρω μας, ελπίζοντας να κατακτήσουμε έναν κόσμο υγιέστερο, με την μικρότερη κατά το δυνατόν επίπτωση του καρκίνου.

Σκοπός μας είναι να μάθουν όλοι ότι στην πρωτογενή πρόληψη ιδιαίτερη σημασία έχει η τακτική σωματική άσκηση , η αποφυγή της παχυσαρκίας ,και η υγιεινή διατροφή, τόνισε  στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου “ΕλπίΖΩ”, Τούλα Βογιατζή και πρόσθεσε ότι στην δευτερογενή πρόληψη είναι η έγκαιρη προσυμπτωματική διάγνωση. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί ένας καρκίνος τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες επιβίωσης

Για ορισμένους τύπους καρκίνου υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και μπορούν να σώσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει – Φρόντισε να μη σου συμβεί»
Ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες. 

Επίσης η κ. Βογιατζή τόνισε την αναγκαιότητα πρόληψης μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Χίου.

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.