Πυρά εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ έναντι στην δημοτική αρχή

Αγανακτισμένος φαίνεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου για τις προσβολές που έχει δεχθεί από τα πρόσωπα της δημοτικής αρχής και απαιτεί να παύσουν οι κατηγορίες ώστε να διατηρηθεί η όποια ύπαρξη σεβασμού, αλλά και όπως δηλώνει ” Καλά θα κάνουν λοιπόν οι αιρετοί να αφήσουν τους υπαλλήλους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών, μακριά από πολιτικά παιχνίδια”.

Παρακάτω ολόκληρη η δήλωση του Συλλόγου:

“Πρώτα ήταν τα περιστατικά με αιρετούς του Δήμου Χίου και των νομικών του προσώπων, που στρέφονταν κατά των υπαλλήλων με ύβρεις, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά καθήκοντα και υλοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων , οι οποίες όταν δεν ικανοποιούνταν, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο στόχαστρο με εκφοβισμούς για καταγγελίες.
Τώρα ο ίδιος ο Δήμαρχος με απαράδεκτες και επικριτικές δηλώσεις σε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ βάλλει εναντίον όχι μόνο των Υπαλλήλων αλλά και των Υπηρεσιών του Δήμου (Βλ. φιλαρμονική, Δ/νση Οικονομικών και αύριο ποιος ξέρει;;;)
Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, διατρανώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν μπορούν να ανεχθούν συμπεριφορές που απαξιώνουν την υπηρεσιακή και προσωπική αξιοπρέπεια τους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζονται με κάθε δημοτική αρχή για την υλοποίηση του προγράμματός της, με βάση τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις χωρίς να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται ο ρόλος τους. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι αιρετοί να αφήσουν τους υπαλλήλους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών, μακριά από πολιτικά παιχνίδια σεβόμενοι τις υπηρεσιακές αλλά και τις προσωπικές απόψεις των υπαλλήλων στα πλαίσια μιας ειλικρινούς συνεργασίας.
Σε κάθε Δήμο, οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Εκείνοι που παραμένουν είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως όλοι,  έχουν υποστεί και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης γενικότερα,  έχοντας   απωλέσει  τα περισσότερα από τα δικαιώματά τους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξιώνουν το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αρμόζει.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.