Σάν πληγωθεί ο αετός μήν τόνε λυπάσαι, θά ξανανοίξει τα φτερά και τότε νά φοβάσαι!

Οι απειλητικές μαντινάδες και οι γραφικότητες μέσα στο ναό της Δημοκρατίας είχαν πάλι την τιμητική τους σε όλο το μεγαλείο τους, της αξιοπρέπειας και της γελοιότητος των θεσμών!

Άλλο να ακούς και άλλο να το βλέπεις και να το απολαμβάνεις, τύφλα νάχαν οι γραφικοί της Χίου της δεκαετίας του 1960-70-80 ….  “η Σκούνα, ο Γιάνναρος, ο Σφυρίδης ο Δήμος και η Καντιλέρα “μπροστά στο θεσπέσιο θέαμα της τρέλας και του παραλόγου από τα έδρανα της Βουλής!
Μετά την ψηφοφορία στην Βουλή για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών  με ψήφους υπέρ της άρσης 184 και κατά 109 σε σύνολο 293 ψηφισάντων και μεταξύ των οποίων και το πρωτοπαλίκαρο με τους τσαμπουκάδες και τα νταιλίκια  και σε κρεσέντο παροξυσμού εκσφενδόνισε τα μαργαριτάρια μεταφορικά και σε παραλληλισμό με αρπακτικά πουλιά κοινώς όρνεα που περιμένουν  από ψηλά να δουν και να αρπάξουν την λεία τους!
Φωνάζοντας και απειλώντας είπε ότι θα ξανάρθουμε…Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι …
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει την εξουσία στα χέρια και τότε, είπε την μαντινάδα:
” Σάν πληγωθεί ο αετός μήν τόνε λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι”!
Συμπεριφορά υποτίθεται γιατρού με επιστημονική κατάρτιση και δεοντολογία!
Δηλαδή εκβιασμούς απειλές και εκφοβισμούς δηλαδή θα μας κάνει ντά και να τρέμει το φιλοκάρδι μας ότι θα μας χώσει τέσσερα μέτρα κάτω από την γη!
Μου θύμισε την συμπεριφορά ενός άλλου πληγωμένου φωνακλά και τσαμπουκά που εδώ και πολλά χρόνια πουλάει τρέλα και απειλές και προσπαθεί με προκλητικότητα να επιβληθεί σ’όλους τους γείτονες της περιοχής επειδή φοβάται και την σκιά του!
Τώρα βέβαια που από χθές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πήραν δραστικά μέτρα  και κυρώσεις παντός είδους και ειδικότερα στρατιωτικών εξοπλισμών και οικονομικών και Τραπεζικών αποκλεισμών και ξύπνησαν και οι Ευρωπαίοι από την μουροχαυλοσύνη τους και ίσως αλλάξει το χαιδολόγημα και γίνει εμπάργκο όπλων και ληφθούν οικονομικές κυρώσεις , βλέπουμε τον τσαμπουκαλή να  απειλεί και πάλι με προκλητικό τρόπο σαν το πληγωμένο σκύλο  που δαγκώνει γιατί βλέπει ότι έρχεται το Κύκνειο άσμα του  και μας παρουσιάζει πυραύλους που κατασκευάζει ο ίδιος με το μυαλό του για κοινή κατανάλωση για να τους δείξει στους αγράμματους υπηκόους του.
Γιατί αετούς βγάζει μόνο η Λεβεντογέννα και όπως λέει η μαντινάδα το πληγωμένο όρνεο όταν ανοίξει πάλι τα φτερά του θα μας κατασπαράξει με τα νύχια και την γαμψή μύτη του!
Δυστυχώς ή ευτυχώς η εξουσία προκαλεί βλάβη εγκεφάλου και εξαερώνεται η φαιά ουσία και παραμένει ο εγκέφαλος κλούβιο αυγό και όταν σπάσει  ζέχνει  από την βρωμιά και την σαπίλα!
Τα συμπεράσματα δικά σας και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!
Καλό Ξημέρωμα! 
Χίος 17 Δεκεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.