ΣΕΣΝΟΧ κατά Διοικήτριας και ΔΣ του Νοσοκομείου για ιδιωτική εργολαβία στα πλυντήρια.

“Αμετανόητη και ασταμάτητη η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, πιστή στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο ότι έχει απομείνει όρθιο από το Δημόσιο σύστημα υγείας στους ιδιώτες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και παραδίδει στους εργολάβους και την υπηρεσία των πλυντηρίων, ψηφίζοντας ομόφωνα την οικονομικοτεχνική μελέτη, όπου βγάζει και πάλι, όπως και στον υπόθεση της καθαριότητας, φθηνότερο τον ιδιώτη εργολάβο, έναντι της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού κατά 2.000ευρώ μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ(;)… μΣύσσωμο το ΔΣ του Νοσοκομείο (διορισμένα και αιρετά μέλη) σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ και την 2 η ΥΠΕ, εκμεταλλευόμενοι όλους τους νόμους και τις νομολογίες των τελευταίων 20 ετών βάλθηκαν να επαναφέρουν το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς των εργολάβων με τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς. Η απόφαση αυτή βέβαια δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού διοίκηση και 2 η ΔΥΠΕ φρόντισαν πρώτα να αποψιλώσουν σταδιακά από μόνιμο και επικουρικό προσωπικό την εν λόγω υπηρεσία και με δήθεν προσχηματικές τακτικές και κωλυσιεργίες δεν προέβησαν στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού,
αφήνοντας την κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται φτάνοντας στο μη παρέκει. Η αγοραία λογική κόστους-οφέλους, του διοικητικού συμβουλίου και της κυβέρνησης της ΝΔ που εκπροσωπούν, που μεταφράζεται στη δήθεν εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται φυσικά σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης των εργαζομένων.
Βέβαια, μετά την κατάργηση του 8ωρου και την υπερψήφιση του νόμου «Χατζηθάφτη» από την βουλή, τίποτε πια δεν θα μας εξέπληττε, ακόμα και η διάλυση του ΕΣΥ!!!
Δεν θα κάνουμε πίσω. Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν. Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης ΝΔ και διοίκησης.
Απαιτούμε:
 Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου στα εργολαβικά
συμφέροντα.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
 Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.
 Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.”

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας
Λαμπαδοχυτός Γιάννης           Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.