Σκυλίτσειο Νοσοκομείο: Επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων

Στο πλαίσιο των νέων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης του Covid-19 το Νοσοκομείο επανέρχεται σταδιακά στη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων καταρχήν για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα.

  • Οι επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού μετά από επικοινωνία με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στο τηλέφωνο : 2271350112 & 2271350201 και σε προγραμματισμένη ώρα.
  • Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο φορώντας μάσκα και τηρώντας τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις. Η προσέλευση του ασθενούς θα γίνεται χωρίς συνοδό, εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή του.
  • Οι απαντήσεις εργαστηριακών εξετάσεων θα δίδονται από την υπάλληλο του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών-Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας από την πύλη του Νοσοκομείου από την Τετάρτη 6-5-2020 και κατά τις ώρες 12:00- 14:00.
  • Οι ασθενείς στους οποίους έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων για τον επαναπροσδιορισμό τους.
  • Οι ασθενείς οι οποίοι θα υποβάλλονται σε προγραμματισμένο χειρουργείο θα προσέρχονται δυο (2) ημέρες νωρίτερα για να γίνεται η δειγματοληψία Covid-19  από εξειδικευμένο προσωπικό που θα βρίσκεται στον Οικίσκο Δειγματοληψίας πλησίον της πύλης του Νοσοκομείου, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων για να κλείνουν σχετικό ραντεβού.
  • Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους ασθενείς για τις ώρες προσέλευσής τους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών ασθενών μαζί.
  • Θα απαγορεύεται το επισκεπτήριο, θα επιτρέπεται η συνοδεία του ασθενούς από ένα συγγενή εφόσον νοσηλεύεται με την ειδική άδεια συνοδού.

Όλοι μαζί θα επανέλθουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και δίνοντας έμφαση στην ατομική και κατ ΄ επέκταση στην κοινωνική ευθύνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.