Στην Αθήνα η ομάδα φιλαναγνωσίας «Άλκη Ζέη» του 1ου Γυμνασίου Χίου

 

 

Η ομάδα φιλαναγνωσίας «Άλκη Ζέη» του 1ου Γυμνασίου Χίου, στα πλαίσια του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών (ΝΕ Λογοτεχνία, Αρχαία Ιστορία) του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-4, πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Σε αυτήν συμμετείχε η ολομέλεια της ομάδας με 13 μαθητές/τριες της Α γυμνασίου, δυο εκπαιδευτικούς συνοδούς, την κ. Βαγιάνου Κυριακή, συντονίστρια και επιμελήτρια της επίσκεψης, την κ. Στέλλα Μυλωνά- συνοδό- και δυο γονείς συνοδούς, την κ. Αναστασία Καρτάλη και την κυρία Μαρία Παδουβά. Τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών κάλυψε σχεδόν εξολοκλήρου ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», με εκπρόσωπό του στο Ανατολικό Αιγαίο τον λογοτέχνη-αρθρογράφο, κύριο Κωνσταντίνο Βολάκη.

Η ομάδα ξεναγήθηκε στο Κυκλαδικό μουσείο και στην έκθεση «ένα Παραμύθι για την Άλκη» της Ελληνοαμερικανικής ένωσης, όπου παρακολούθησε  εκπαιδευτικά προγράμματα και συμμετείχε σε δράσεις τόσο  καλλιτεχνικής όσο και επιμορφωτικής φύσεως. Στην ελληνοαμερικανική ένωση  χάρισαν  στα παιδιά μια υφασμάτινη τσαντούλα με βιβλία της Αλκης Ζέη, συλλεκτικές εκδόσεις, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Πάνω στη τσαντούλα ήταν τυπωμένη η εξής φράση: «Βάλε το βιβλίο στη ζωή σου». Εμείς, στο 1ο γυμνάσιο Χίου,  το κάνουμε πράξη πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως.

Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χίου, κ. Σκόκου Αικατερίνη, ο σύλλογος διδασκόντων/ουσών, η κ. Βαγιάνου Κυριακή και η κ. Στέλλα Μυλωνά καθώς και οι γονείς των μαθητών/τριών ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον Φ.Σ. «Παρνασσός» για τη χορηγία.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.