Στην εξαόροφη τούρτα φύτρωσε ο Σχίνος με τα δύο μαύρα κερασάκια – Άρθρο του Λευτέρη Πυκνή

Κάθε χρόνο τον Ιούνιο συνήθως αρχίζουν στα Μαστιχοχώρια την διαδικασία για το κέντημα του Σχίνου….

Το δάκρυ που τρέχει και κυλά του μοναδικού προϊόντος στον κόσμο ….ο λευκός χρυσός της Χίου.
Καθώς σήμερα καθόμαστε στην πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα κάτω από το κιόσκι και πίναμε τον καφέ μας μαζί με το φιλαράκι μου τον Βαγγέλη…. προς στιγμή όπως είδα να κάθονται πάνω στην εξαόροφη τούρτα δύο μαύρα κερασάκια μου φάνηκε σαν γαμήλια τούρτα!
Και αμέσως μου ήρθε στο νου μου η παρουσίαση της νέας ιδέας και του αξιοθαύμαστου φωτογραφικού εφέ που το κατασκεύασε ο φίλος μου ο Βαγγέλης, Σπεσιαλίστας στα ηλεκτρονικά με το φωτογραφικό υλικό που του έδωσα!
Ακούμε συχνά πυκνά από τα ΜΜΕ του τόπου μας για την ανάπλαση και την επαναλειτουργία του σιντριβανιού της πλατείας!
Αλλά όπως ακριβώς ακούμε και για το μεγάλο φάντασμα του φράγματος της κόρης το γεφύρι εδώ και πολλά χρόνια ότι θα λειτουργήσει έτσι μου φαίνεται και για το σιντριβάνι της πλατείας! Δεν ξέρω αν είναι εύκολο να φυτέψετε έναν ή περισσότερους Σχίνους μέσα στο σιντριβάνι… αλλά νομίζω ότι έφ όσον είναι άχρηστο τόσα χρόνια, η παρουσία του Σχίνου στην κεντρική πλατεία Βουνακίου ή Νικολάου Πλαστήρα θα αποτελέσει αξιοθέατο θέαμα και προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας!
Τώρα όσο για τα μαύρα κερασάκια μου φάνηκε ότι ταιριάζει απόλυτα με την καθημερινή αναφορά από τα ΜΜΕ για τους εργαζόμενους στην καλλιέργεια της Μαστίχας!
Και όσο διάστημα υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι που μπορούν να κεντούν και να μαζέψουν το Μαστίχι όλα καλά κι ωραία και θα πηγαίνει και η Ένωση Μσστιχοπαραγωγών Χίου μπροστά και θα είναι δυνατή και κερδοφόρα!
Κάποτε πριν πολλά χρόνια ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Ένωσης Μσστιχοπαραγωγών Χίου Γεώργιος Σταγκούλης είχε φυτέψει μπροστά από το Μέγαρο της Ένωσης στην οδό Κωνσταντίνου Μονομάχου έναν Σχίνο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη επειδή έχω να περάσω από αυτόν τον δρόμο πολλά χρόνια ….
Ίσως όμως, δεν είμαι σίγουρος και βέβαιος κατά 100% ότι μπορεί να τον φύτεψε ο μετέπειτα πρόεδρος της Ένωσης Μσστιχοπαραγωγών Καλλιμασιώτης κτηνίατρος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γαννιάρης!
Είναι μεγάλη ευκαιρία λοιπόν αφού η εξαόροφη τούρτα της πλατείας δεν λειτουργεί ως σιντριβάνι να γίνει σημείο αναφοράς και προβολής για το μοναδικό προϊόν στον κόσμο τήν Μαστίχα της Χίου!
Εγώ την ιδέα την πέταξα, την υλοποίηση περιμένω από τους υπευθύνους και αρμόδιους! Καλό Απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο!
Χίος 5 Ιουνίου 2020 

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.