Στη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Λ.Σ. – ΕΛ.-ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη

Την ετοιμότητα των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος να διαφυλάξουν με αποφασιστικότητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης από την ακριτική Χίο την οποία επισκέφθηκε σήμερα, μετά την Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.
Κατά την επίσκεψή του τόσο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, όσο και στο Λιμενικό Σταθμό Οινουσσών ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε για άλλη μια φορά την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να διαφυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος.
«Όλες τις προηγούμενες μέρες», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «ενισχύουμε τις τοπικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε όλο το εύρος του Ανατολικού Αιγαίου και με προσωπικό και με μέσα. Επίσης», συνέχισε, «ενισχύουμε τις περιπολίες των σκαφών μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση.
Εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν», πρόσθεσε, «θα ενισχύσουμε περαιτέρω την επιχειρησιακή δύναμη του Λιμενικού Σώματος».
Ο κ. Πλακιωτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στην περιοχή υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και πολύ καιρό υπερβάλλουν εαυτόν και δίνουν με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά μια ξεχωριστή μάχη προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».
Εξάλλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνονται στις ενημερώσεις που δέχεται από τις Ελληνικές Αρχές για τον έλεγχο σκαφών με ανθρώπους που κινούνται εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας.
Αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί την Σάμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.