Συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, σε διεθνή  τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Σε τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αφγανιστάν, έλαβε μέρος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.
Η τηλεδιάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg και Karl Nehammer. Συμμετείχαν επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών της Δανίας κ. Mattias Tesfaye, ο Γερμανός Yφυπουργός Εσωτερικών κ. Helmut Teichmann, καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών του Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν, χωρών όμορων με το Αφγανιστάν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι επιπτώσεις των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ως προς την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και τις προσφυγικές ροές, καθώς και η ανάγκη πρόληψης ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.