Συνάντηση Δημάρχου Χίου με το ΔΣ της ΟΕΒΕ Χίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με σκοπό τη συζήτηση των καθημερινών  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Χίου.

Εκτός του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο κ.Παναγιώτης Αναγνώστου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ο κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ.Αντώνης Ζερβάκης, γενικός γραμματέας του Δήμου Χίου και ο κ. Μαϊστράλης Ζαχαρίας ενώ τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου Βασίλη Παππά συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κυτριλάκης, η ταμίας Βικτωρία Αμπαζή και τα μέλη Πέτρος Κιοσκεριάν και Νίκος Μαραγκέλλης.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω:

  1. Διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά
  2. Παραεμπόριο – Λήψη μέτρων για τη μείωση του παραεμπορίου – Πώληση υποδημάτων, ενδυμάτων, χειροποίητων ειδών υπό την ομπρέλα παζαριών συλλόγων ή ακόμη και την πώληση σε πάγκους (πλανόδιοι πωλητές χωρίς άδεια)
  3. Μαύρη Εργασία (στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους)
  4. Χώρος εναπόθεσης στερεών απορριμμάτων – Καθημερινό πρόβλημα των επαγγελματιών (ξυλουργοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι κλπ)
  5. Πρόβλημα φορτώσεων- εκφορτώσεων από τις μεταφορικές εταιρείες στο λιμάνι
  6. Μείζον πρόβλημα του Τελωνείου Χίου
  7. Ενημέρωση Δ.Σ. σχετικά με τις εξελίξεις του έργου του Αεροδρομίου Χίου
  8. Συμμετοχή της Χίου στην έκθεση της Τουρκίας Travel Turkey Izmir 2019
  9. Ενημέρωση Δ.Σ. για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου(Open malls) καθώς και τους χώρους στάθμευσης εντός πόλεως.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.