Το Κοινωνικό έργο των Πυροσβεστών!

Θα ήταν άδικο για να μην γράψω και προβάλλω το κοινωνικό έργο που μας προσφέρει η Πυροσβεστική υπηρεσία και τα στελέχη της.

Εκτός φυσικά όσα περνούν τα καλοκαίρια και όχι μόνο με τις φωτιές που τόσα χρόνια έχουν πολλές φορές ρημάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και του νησιού μας της Χίου,τις πλημμύρες και όλες τις θεομηνίες που αντιμετωπίζουν με αυταπάρνηση και με μεγάλη επιτυχία, αναγκάζονται πολλές φορές να καλύπτουν και τις αδυναμίες και την ανεπάρκεια άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Ένα απλό παράδειγμα αυτό που είδα και φωτογράφισα παρά την θέληση τους. Όπως γράφω καθημερινά περπατώ βλέπω ακούω και οσφραίνομαι αυτό συνέβη και τό σημερινό απόγευμα, τελειώνοντας την διαδρομή μου των πέντε χιλιομέτρων και ερχόμενος από την οδό Μαμούκα στην Εθνικής Αντιστάσεως προς την Βερίτη η όσφρηση μου συνέλαβε βρωμιά και δυσωδία με υγρασία από ροδιές αυτοκινήτων. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει και φθάνοντας κοντά στην Βερίτη είδα το θέαμα. Ένα μικρό πυροσβεστικό να ξεπλύνει τον δρόμο για να μην γίνει κανένα ατύχημα και να φύγει η βρωμιά από τα λύματα ( κοινώς σκατά ) εγώ δεν ντρέπονται να το λέω και να το γράφω.

Από ερώτηση που έκανα σε καταστηματάρχη της περιοχής μου είπε ότι ο ίδιος αναγκαστικά πήρε την Πυροσβεστική υπηρεσία γιατί έπαιρναν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και δεν απαντούσε ( βέβαια η ώρα ήταν μετά τις 15.45 απόγευμα ίσως δικαιολογημένα ) έπαιρναν τον ΑΛΈΞΑΝΔΡΟ με τα βυτιοφόρα αλλά και εκεί δεν υπήρχε ανταπόκριση οπότε αναγκαστικά πήρε την Πυροσβεστική που άμεσα τακτοποίησε το πρόβλημα. Τώρα τι είχε συμβεί ιδιωτικό συνεργείο υδραυλικών πήγε να ξεφράξει τον μηχανοσύμφωνα της πολυκατοικίας και μόλις τον ξέφραξαν ήταν φαίνεται όλες οι σωληνώσεις γεμάτες λύματα (σκατά) και πλημμύρισαν οι δρόμοι . Βέβαια την ώρα που είχαν πλέον τελειώσει το πλύσιμο οι πυροσβέστες κατέφθασε και η υδροφόρα του ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ αλλά ήταν πλέον αργά γιατί όλοι οι δρόμοι από τις Ρόδες τα λάστιχα των αυτοκινήτων θα ήταν μέσα στην βρωμιά και τήν δυσωδία. Μπράβο στα παιδιά της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που είναι πάντοτε πανταχού παρών και επιτελούν κοινωνικό έργο! Τούς εύχομαι κάθε καλό στην προσωπική τους ζωή και των οικογενειών τους!

Χίος 19 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.