Συνάντηση Δημάρχων Νησιών Αιγαίου για τις χωρικές επενδύσεις μικρών νήσων

Σε συνάντηση προέβη ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ και ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κώστας Βρατσάνος, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ικαρίας κ. Φανούρη Καρούτσο αναφορικά με το πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μικρών Νησιών του Αιγαίου. Παρατίθεται η κάτωθι ανακοίνωση του κ. Δανιήλ:
“Στο πλαίσιο των χθεσινών εκλογών ανάδειξης της Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορ. Αιγαίου στη Μυτιλήνη είχα- πλαισιωμένος από τον ειδ. συνεργάτη μου κ. Μιχάλη Πολίτη- την ευκαιρία της συνάντησης με την Διοίκηση, τον κ. Γιώργο Πλακωτάρη και τους συνεργάτες της ΕΥΔ της Περιφέρειας. Στην πάντα φιλόξενη έδρα της Υπηρεσίας, το “στρατηγείο” των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το Βόρειο Αιγαίο έγινε μια ενδελεχής ανασκόπηση των πεπραγμένων και αναλύθηκε ο “οδικός” χάρτης των επόμενων εβδομάδων για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις των Μικρών Νησιών. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών κ. Κων/νος Βρατσάνος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ικαρίας κ. Φανούρης Καρούτσος.
Η Δημοτική μας Αρχή έθεσε στην ΕΥΔ και τα τρία καίρια αιτήματα των χρηματοδοτήσεων του έργου ενεργειακής αναβάθμισης της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, της προμήθειας του εξειδικευμένου εξοπλισμού της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Οινουσσών και τέλος της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Ναυτικής Καινοτομίας και Έρευνας αξιοποιώντας τους χώρους της οικίας του Εθν. Ευεργέτη Ιωάννη Δ. Πατέρα. Ο σχεδιασμός μας να εντάξουμε τα έργα αυτά σε ευρωπαϊκά προγράμματα βρήκε θετική ανταπόκριση και στήριξη. Προς το σκοπό αυτό οι επόμενες κινήσεις μας είναι η έγκαιρη και κατάλληλη προετοιμασία και των τριών στόχων.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.