Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Νίκο Παπαθανάση και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριαναδάκη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειαρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Στρατής Χρυσοστόμου Κυρατζής την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη με κύριο θέμα την εκταμίευση πιστώσεων για τα έργα του ΠΔΕ ,την αύξηση των πιστώσεων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την έγκαιρη κατανομή αυτών για την εξόφληση των οφειλών του οικονομικού έτους 2023. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υπογραφή σύμβασης του Υπουργείου «Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βορείου και Νοτίου οδικού τμήματος του Νομού Λέσβου και συγκεκριμένα για το υποέργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας και Γεωμετρικών χαρακτηριστικών στην επαρχιακή οδό Νάπης – Πελόπης ποσού 5.220.000 ευρώ καθώς και για το υποέργο «Μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Βορείου και
Νοτίου Τμήματος του Νομού Λέσβου ποσού 5.220.000 ευρώ.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από την ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για τα συγκεκριμένα θέματα, να λάβουν γνώση για λοιπά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενώ ανταλλάχτηκαν απόψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι το Υπουργείο, συνεργαζόμενο τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με την επιτήρηση της διαδικασίας, στηρίζει κάθε προσπάθεια η οποία θα φέρει αποτελεσματική λύση που θα
ομαλοποιήσει τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ Στρατής Χρυσοστόμου Κυρατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αντικατοπτρίζοντας την κοινή μας προσήλωση στην ευημερία των πολιτών και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ο Υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σημαντική ήταν η δέσμευσή του για συνεργασία με την Περιφέρεια, τους φορείς και την παρακολούθηση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν αποτελεσματικές λύσεις. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Περιφέρειας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.