Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης με τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους στα πλαίσια ενημέρωσης για τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς –Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ»

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων για τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς –Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Κύτελη και τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους κ. Ασημάκη Γιακουμή. Συζητήθηκαν οι θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων και ειδικότερα οι ενστάσεις μας πάνω σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία καταδικάζουν την κυνοφιλία στην Ελλάδα αφού στοχοποιούν τα δεσποζόμενα ζώα.
Ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, και ο ίδιος κυνηγός, κατανοεί απόλυτα το δίκαιο αίτημα των κυνηγών και εγγυήθηκε να παρέμβει και ο ίδιος εγγράφως για τα άρθρα 5 και 6 τα οποία πρέπει να τροποποιηθούν. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «Οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι πολίτες, προστάτες και διαχειριστές της Φύσης. Γνωρίζω αυτήν τους την πλευρά μέσα από τις δράσεις τους αλλά και την συμμετοχή τους στο θέμα της πυρασφάλειας και αλλού και δεν θα πρέπει να στοχοποιούνται κατ αυτόν τον τρόπο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.