Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κου Κωνσταντίνου Μουτζούρη στο Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παραχώρησε στις 24.08.2023 συνέντευξη στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό  κρατικό κανάλι της Γερμανικής Τηλεόρασης ZDF και στο τριμελή συνεργείο με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Max Hubuer .

Το ενδιαφέρον των Γερμανών δημοσιογράφων για την Λέσβο και τον Περιφερειάρχη αποδεικνύεται μεγάλο καθώς η συνέντευξη διήρκησε 45 λεπτά και θα προβληθεί σε εκατομμύρια τηλεθεατές στην Γερμανία και σε άλλες χώρες, όπου αναμεταδίδεται το κανάλι.

Αφορμή για την συνέντευξη ήταν  η αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα των ροών μεταναστών στα νησιά και κυρίως στην Λέσβο και οι συνεχείς δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα, με τις οποίες κρούει εκ νέου των κώδωνα του κινδύνου για να μην επιστρέψουν οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου στα επίπεδα του 2020 όσον αφορά τους μετανάστες.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των ροών, ζήτησε από την Ευρώπη να μην επιτρέψει να ξανά γίνει η Λέσβος και τα άλλα νησιά αποθήκες ψυχών  και στάθηκε στην αλληλεγγύη που θα πρέπει να  επιδείξει η Ευρώπη  προς τις νήσους μας οι οποίες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος μετά την προηγούμενη καταστροφική περίοδο της Μόριας.

 

«Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για την Λέσβο ήταν και παραμένει μεγάλο και έντονο. Το διαπίστωσα και με την επίσκεψη του Γερμανικού κρατικού καναλιού το οποίο μετά τις δηλώσεις για την αύξηση των ροών και την ανησυχία που εκφράσαμε ως Περιφερειακή Αρχή, ήρθε και έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ. Η φωνή μας ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Είμαστε εδώ ως εγγυητές ότι η Λέσβος η Χίος η Σάμος δεν θα ξανά επιστρέψουν στην προ ετών κατάσταση και θα ακούγονται μόνο για την Σαπφώ, τον Όμηρο, τον Πυθαγόρα, τον πολιτισμό και τις ομορφιές τους».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.