Συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

 

Ηδη από τις 10:30 οι υπουργοί ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο πρωθυπουργός θα θέσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τους γενικούς άξονες της πολιτικής του για την επόμενη τετραετία. παράλληλα οι υπουργοί θα λάβουν τους μπλε φακέλους για τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν και επί των οποίων θα κριθούν.

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Αναλαμβάνουμε ευθύνες. Οι προσδοκίες είναι πολλές και έχουμε χρέος να τις υλοποιήσουμε. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδίκασαν το διχασμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ενέκριναν συμπεριφορές που οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης.

Βεβαίως δεν ξεχνάμε ότι ο τόπος θα είχε κυβέρνηση από το Μάιο, ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν και κάποιοι διάλεξαν τη χαλαρή ψήφο και είχα προειδοποιήσει για την κακοφωνία που μπορεί να υπάρξει στη Βουλή. Το πολίτευμα μας όμως ξέρει να αυτοπροστατεύεται

 

Το πρόγραμμά μας: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερη ζωή

Το πρόγραμμα μας είναι πλούσιο και ευρύ και θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές

Στους μπλε φακέλους συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 72 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και συνολικά 959 επιχειρησιακές δράσεις.

Τα πρώτα νομοσχέδια

 

1ο νομοσχέδιο είναι για την οργάνωση του κράτους, πιο αποτελεσματικό επιτελικό κράτος

2ο οι οικονομικές μας δεσμεύσεις με την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου

Κάλυψη έκτακτων αναγκών

Κοστολόγηση όλων των προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

 

Η ελληνική κοινωνία κατέγραψε την πρόθεσή της να προχωρήσει στο αύριο, δεν έχουμε κανέναν δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε. Να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο βάρος.

Ξεκινάμε υπεύθυνα και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία. Θα είναι η θητεία των μεγάλων αλμάτων

Χωρίς έπαρση. Είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών για να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. Μία χώρα που θα προχωρά σταθερά μπροστά. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.