Συνελήφθη ο πάτερ Χριστόφορος – Ιερέας της Παναγιάς Ευαγγελίστριας

Φέτος, η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα οι λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον πάτερ Χριστόφορο Γουρλή να τελέσει με λαμπρότητα την Ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως στη μεγαλύτερη ενορία της πόλης της Χίου, την Παναγία Ευαγγελίστρια.

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, ο πάτερ Χριστόφορος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μετέφερε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Μία πιστή αψηφώντας τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Όμως ακολούθησε ένταση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ανάμεσα στην πιστή και στους Αστυνομικούς, καθώς οι τελευταίοι εμπόδισαν την είσοδό της.

Ο πάτερ Χριστόφορος Γουρλής ήταν παρών, όταν οι Αστυνομικοί ώθησαν προς την έξοδο την κυρία. Από τους Αστυνομικούς έγινε η προσαγωγή της γυναίκας.

Ο πάτερ τότε φώναξε: “Ρε παιδιά τι κάνετε; Αυτό λέγεται Ανάσταση; Αίσχος. Αίσχος στην Πολιτεία, αίσχος στην Αστυνομία που χρησιμοποιεί βία σε μία γυναίκα. Αίσχος παιδιά. Ήρθα να σας δώσω ευλογία και χρησιμοποιείτε τις χειροπέδες σε μία γυναίκα”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ασφάλεια Χίου συνέλαβε τον ιερέα, ενώ θα παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Είναι ντροπή αυτές τις Άγιες Ημέρες να συλλαμβάνονται Ιερείς. Είναι ντροπή αυτές τις Άγιες Ημέρες Ιερά Σύνοδος και Πολιτεία να βάζουν λουκέτο στις Εκκλησίες, τη στιγμή που υπάρχει κοσμοσυρροή σε λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Συνελήφθη ο πάτερ Χριστόφορος – Ιερέας της Παναγιάς Ευαγγελίστριας”

  1. Sofia Kioroglou

    Κάντε ότι μπορείτε οι Χιώτες να προστατέψετε αυτόν τον ΆΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΔΩΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ!ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.