ΣΩΣΤΕ ΤΟ “ΧΩΡΙΟ” ΣΤΟ ΑΙΠΟΣ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ (Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ. Χίου)

 

Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όπως πληροφορήθηκα, αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ε.ε. καλείσθε σε συνεδρίαση προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξετασθεί από μέρους σας πρόταση της “Προμηθευτικής Α.Ε. Ο.Τ.Α.” για πώληση στο Δήμο Χίου, ακινήτου της στη περιοχή του Αίπους (προφανώς αφορά τον υποθηκευμένο χώρο που καταλαμβάνει το λεγόμενο “Τουριστικό Χωριό” με τα, επ΄αυτού κτίσματα).

 Το σημαντικό αυτό περιουσιακό στοιχείο, τυπικά μεν ανήκει στην “Προμηθευτική Α.Ε.”, όμως, κατ’ ουσίαν, αποτελεί δημοτική περιουσία δεδομένου ότι ο Δήμος κατέχει το 97% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας.

Η περιουσία αυτή, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε μετά την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στον πρώην Δήμο Βροντάδου από τον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, έλαβε δε την μετέπειτα μορφή της, δια εθελοντικής εργασίας εκατοντάδων συμπολιτών, κυρίως όμως με διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχομένων από τον Δήμο, το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος συνεχίζει να βαραίνει την “Προμηθευτική” όχι μόνο με ετήσια τοκοχρεωλύσια αλλά και υποθήκευση του χώρου με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

΄Οπως έχω επισημάνει και προ καιρού, για να αποτραπεί κάθε πιθανή αρνητική εξέλιξη, που θα θέσει σε κίνδυνο αυτό το πολύτιμο δημοτικό περιουσιακό στοιχείο,(το οποίο σήμερα εξυπηρετεί σπουδαίο κοινωφελή σκοπό), ως μόνη σωτήρια λύση προβάλει η απ’ ευθείας αγορά του από τον Δήμο, κάτι που θέλω να ελπίζω ότι θα οριστικοποιηθεί με νέα απόφασή σας, απόφαση η οποία, να είσθε βέβαιοι, θα εγγραφεί στα πολύ θετικά της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου και, προσωπικά, στον καθένα σας.

Με τιμή

Αριστείδης Ζαννίκος

πρ. Δήμαρχος Ομηρούπολης

 

Βροντάδος 11-10-2022

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.