Σύλληψη μελισσοκόμου για φωτιά

Στη σύλληψη ενός 48χρόνου μελισσοκόμου προχώρησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ως υπαίτιου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Ανάληψη και Γεράκι) που έγιναν λίγες ώρες μετά την επιστολή που είχε στείλει στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είχα ζητήσει την άμεση διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτές τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί είχαμε τέσσερα δύσκολα μέτωπα, σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Σε έναν χώρο, που έναν χρόνο πριν, το 2017 είχαν σημειωθεί ανάλογες πυρκαγιές. Μόνο σε σύμπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί»

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε δε, ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα».

Για τον λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για τη Λέσβο, και τη Χίο (επίπεδο 4). Όπως προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, προτείνεται η λήψη των βασικών μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας. Απαιτείται και η απόλυτη ετοιμότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης και η συνεργασία των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Δασικών Υπηρεσιών.

Εφιστούμε τη προσοχή ιδιαίτερα των ατόμων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. (αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι) να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.