ΤΑ «ΑΝΕΥΘΥΝΑ» ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ

Τα “Ανεύθυνα” και “τιμημένα” γηρατειά, είμαστε αυτοί που τιμωρούνται διαρκώς και αδιαλείπτως σε αυτήν τη χώρα, ανίσχυροι και εκτός παραγωγικής διαδικασίας καθώς είναι οι συνταξιούχοι, χρησιμοποιούνται επίσης κι ως εύκολο πειραματόζωο για τα όρια αντοχής της κοινωνίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενδεικτική είναι και η σημερινή εικόνα της υγείας στο νησί μας, αποτέλεσμα των γενικότερων επιλογών διαχείρισης της πανδημίας.

Η σημερινή Κυβέρνηση ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων Κυβερνήσεων, βάζει στην ζυγαριά του κόστους την υγεία και την εμπορευματοποιεί με θύματα πάντα τον λαό, Αυτή είναι η πολιτική που γεννά την υποστελέχωση, την άρνηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πλήρους εξοπλισμού όλων των ΜΕΘ στο Νοσοκομείο, τη δημιουργία νέων, Η Κυβέρνηση υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την Υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών, και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στον λαό, όλα «κομμένα και ραμμένα» στην εξασφάλιση των κερδών σε λίγους.

Για τον λόγο αυτό, ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των άλλων φορέων της Χίου, και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ για την προστασία της υγείας σε συνθήκες πανδημίας στο νησί μας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας στο νησί μας, που πραγματοποιούν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 11:00 το πρωί στην Είσοδο της Απλωταριάς οι φορείς της Χίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΕΣΝΟΧ, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.

Ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ξέρουμε ότι οι κυρίαρχοι του πλούτου, που ζουν από την εργασία του λαού, δεν θέλουν να “κουνιέται φύλλο” και αυτό φροντίζουν να το υλοποιούν τα στηρίγματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν.

Ο λαός που ξέρει να αγωνίζεται, δεν συμβιβάζεται με την αδράνεια, τη μούγκα, τον “καναπέ”, αλλά ρίχνεται στη μάχη, στον αγώνα, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται!!! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ!!!

Με Συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

 Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.